Aspecte astrale în perioada Racului, iunie-iulie 2012

 
Primiţi horoscopul direct în căsuţa dvs. de e-mail
Aspecte astrale în perioada Racului, iunie-iulie 2012

În luna Racului este bine să acordaţi mai multă atenţie casei, familiei, să vă interesaţi de istoria şi tradiţiile neamului dvs. Ajutaţi-vă părinţii şi rudele mai în vârstă, decoraţi-vă căminul, aveţi grijă de cei apropiaţi.

Prima săptămână a lunii e favorabilă stabilirii de contacte, studiului, cercetării. Insă aspectele tensionate ale Soarelui, ale lui Uranus şi ale lui Pluton între 25 iunie şi 4 iulie ne pot complica viaţa, de aceea evitaţi situaţiile conflictuale, suprasolicitările nervoase, străduiţi-vă să nu abordaţi o atitudine inflexibilă în comunicare, ascultaţi-vă interlocutorul şi acceptaţi compromisurile. Din 15 iulie Mercur devine retrograd şi poate determina dificultăţi în comunicare şi în folosirea mijloacelor de transport. Pot exista obstacole în corespondenţă, discuţii telefonice, de aceea întâlnirile importante e mai bine să le amânaţi. Şi Venus va fi retrograd între 21 şi 27 iunie, ceea ce poate aduce unele probleme în comunicarea cu cei dragi. Pentru aceste zile nu e indicat să stabiliţi întâlniri şi mai ales căsătorii. De pe 28 iunie Venus revine în sfârşit la mişcarea ei directă şi toate neînţelegerile se vor rezolva cu uşurinţă. Pe parcursul întregii luni planeta iubirii se va afla în Gemeni, aşa că spuneţi-vă unul altuia mai multe cuvinte tandre.

Pe 21-22 iunie Venus se va afla în grad imperial, iar pe 22-23 iunie - Marte, aşa că pe 22 iunie, când ambele planete se vor simţi regeşte, sunt posibile evenimente interesante în relaţiile de cuplu, însă pentru că Venus este retrograd, este puţin probabil să fie o nouă cunoştinţă, mai degrabă va fi vorba de o reîntoarcere plăcută în trecut. Pe 3-6 iulie Venus e din nou în gradul său imperial şi de data asta în mişcare directă, aşa că veţi avea parte de succes în dragoste. Marte însă, aflat în gradul său distructiv, vă previne asupra conflictelor: consecinţele pot fi neplăcute. Pe 14-15 iulie Venus trece prin gradul său distrugător şi perioada nu este tocmai potrivită pentru întâlniri romantice.

Pe 19-22 iulie e rândul lui Jupiter să se afle în gradul său imperial şi îi va ajuta pe toţi cei care aspiră la succes în afaceri şi politică. Neptun, aflat în grad distrugător până pe 26 iunie, avertizează asupra excesului de alcool, medicamente, suprasolicitărilor psihice.


Zodia lunii: Rac
Îi caracterizează flacăra arzătoare a iubirii şi ura de gheaţă, ei se lasă în voia tuturor sentimentelor, dar rămânând ei înşişi în orice clipă.


Constelaţia
Grecii antici considerau că Racul a fost adus pe cer de Hera, care, geloasă, îl trimisese să-l împiedice pe Hercule, fiul lui Zeus cu o pământeană, în lupta cu Hidra din Lerna. În focul luptei, Hercule nu l-a observat şi l-a strivit. Totuşi, Hera a apreciat curajul şi devotamentul Racului şi l-a făcut nemuritor. Caldeenii au numit constelaţia cu numele Racului, pentru că el merge cu spatele sau în zigzag, la fel ca Soarele când intră în semnul Racului - la început se opreşte pentru câteva zile (solstiţiul de vară), iar apoi începe treptat să coboare, adică să meargă cu spatele.


Schiţă de portret
Calităţi: fidelitate, devotament, grijă, siguranţă, implicare, adaptabilitate.
Defecte: stare de spirit schimbătoare, egocentrism, gelozie, autocompătimire în exces.


Dragoste şi familie
Starea de spirit schimbătoare o poate determina pe nativa din Rac la aventuri amoroase. Însă atunci când iubeşte cu adevărat, ea va face orice pentru partenerul ei. Femeile Rac sunt femei de casă, se ocupă cu plăcere de gospodărie, în special de bucătărie, şi îşi adoră copiii.


Relaţia cu partenerul
Armonioasă: cu Taurul, Scorpionul, Fecioara, Peştii.
Agitată: cu Gemenii, Leul.
Dificilă: cu Balanţa, Capricornul, Berbecul.


Părinţii din Rac...
• Îşi răsfaţă copiii, apărându-i de orice probleme;
• Pot avea o atitudine posesivă faţă de copiii lor;
• De multe ori sunt inconsecvenţi în cerinţele lor, pot fi excesiv de blânzi sau mult prea severi.


Copilul din Rac...
• Este predispus la schimbări rapide ale dispoziţiei;
• Are imaginaţie, ceea ce-i permite să nu se plictisească niciodată singur;
• Are o memorie foarte bună a datelor şi evenimentelor.


Nativului din Rac îi place...
• Să creeze confort în locuinţa sa;
• Să călătorească, în special pe mare;
• Să i se recunoască talentele şi realizările.


Nativului din Rac nu-i place...
• Să discute despre viaţa personală;
• Dependenţa financiară;
• Critica - se teme să nu fie luat peste picior şi suportă greu orice reproşuri.


Planeta guvernatoare: Luna


Îi poartă noroc:
• Piatra: turcoaz, piatra-lunii, morion.
• Metalul: argint.
• Nivel energetic maxim: octombrie - începutul lui noiembrie, vara.
• Nivel energetic minim: începutul lui ianuarie.

Ioana HOROSCOP

Copyright © horoscop-urania.org. Informaţiile pot fi preluate de alte publicaţii online doar cu citarea sursei cu link activ, indexabil. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Trimiteţi pe Facebook Trimiteţi pe Twitter Abonare prin RSS