Florile care vă reprezintă

 
Primiţi horoscopul direct în căsuţa dvs. de e-mail
Florile care vă reprezintă

Vă plac florile, nu-i aşa? Dar ştiaţi că atracţia faţă de o floare sau alta poate spune foarte multe despre caracterul persoanei în cauză? Care sunt florile dvs. preferate?


Gerberele

Potrivit legendei, gerberele au apărut după ce o nimfă s-a prefăcut într-o floare, simplă, dar fermecătoare, pentru a evita prea multă atenţie. Şi la cei care iubesc gerberele se remarcă această trăsătură: dorinţa de a evita atenţia generală. Admiratorii acestei flori simple ca formă şi bine conturate, deschise şi încrezătoare sunt oameni buni, simpli şi deschişi la tot ce este frumos. Sunt oameni creativi, iubitori subtili ai artelor. Floarea gerberei seamănă cu un disc solar înconjurat de raze, care insuflă optimism, bucurie de a trăi. Dar fiţi atenţi, există şi o altă faţetă a acestei deschideri - fragilitatea, lipsa de protecţie. Dorinţa de perfecţiune în toate a celor care preferă gerberele, alături de incapacitatea de a face compromisuri, generează o încăpăţânare deloc sănătoasă.


Garoafele

Cei cărora le plac aceste flori sunt firi contradictorii, dar despre ei se poate spune cu certitudine un lucru: s-au obişnuit să obţină ceea ce vor cu orice preţ. Deseori, garoafele sunt preferate de maeştrii în diplomaţie şi în comunicare formală, care ştiu să-şi ascundă cu grijă esenţa. Dar, pe de altă parte, în imaginea garoafei, cu tija ei înaltă şi subţire şi floarea în culori intense, există ceva seducător. De multe ori, printre iubitorii acestor flori se întâlnesc oameni abili, care ştiu să manipuleze, să extragă beneficii maxime din orice. Persoanele care preferă garoafele îşi susţin punctul de vedere, chiar dacă puterea nu este de partea lor (în Antichitate garoafele erau numite florile lui Zeus, iar mai târziu erau privite ca „flori ale focului“, „flori ale luptei“). Acest lucru este valabil mai mult în cazul florilor clasice, roşii sau roz. Dantela garoafelor albe e pe placul firilor romantice, dar care au şi unele interese mercantile.


Crizantemele (margaretele)

Sunt flori pline de viaţă, de culoare şi pe drept cuvânt considerate regine ale toamnei: în ele se contopesc parcă frigul uşor al iernii şi răsuflarea caldă a verii. Dar în privinţa iubitorilor de crizanteme lucrurile nu sunt chiar aşa de simple. Aceste persoane tind să se îndepărteze prea mult de viaţă, să se închidă în ele, şi de aceea e foarte greu să le înţelegi şi să le iubeşti, aşa cum se întâmplă întotdeauna cu oamenii care nu ştiu să se iubească pe ei înşişi. Dacă dintre toate florile preferaţi crizantemele, se poate spune că sunteţi o fire serioasă. Mai mult ca sigur vă este cunoscută pasiunea pentru introspecţie. Poate că pentru unii aceasta ar fi o povară, dar trebuie să recunoaşteţi că vă face plăcere să descoperiţi de fiecare dată noi laturi ale naturii dvs.


Irişii (gladiolele)

Se spune că irisul şi-a primit numele după zeiţa greacă Iride. Iubitorii irişilor au într-adevăr o energie şi o forţă nepământeană, motiv pentru care sunt adesea singuri, ei negăsind resurse similare în cei din jur. Admiratorii stânjeneilor se îndreaptă cu toate forţele spre ţelul propus sau îşi dedică întreaga viaţă unor dorinţe concrete. Acelaşi lucru se poate spune şi despre persoanele care preferă gladiolele. Sunt oameni trufaşi, prea puţin flexibili, dar care nu depun armele şi îşi continuă drumul. Ei pot obţine cu uşurinţă rezultatele dorite, pot deveni şefi ai unor firme şi companii mari. Femeile care iubesc liniştea, confortul, uneori şi singurătatea, adesea preferă, dintre toate florile, irişii şi gladiolele. Ele sunt de obicei soţii excelente, pentru că valorile de familie sunt la iubitoarele de irişi pe primul loc. Uneori admiratoarele acestor flori intră în conflicte cu eul interior, dar, de obicei, sunt de scurtă durată.


Crinii

Despre iubitorii de crini se poate vorbi ore în şir. De fapt, ei înşişi o fac cu plăcere, pentru că atunci când spun „eu“, pentru ei nu e pur şi simplu pronumele preferat, ci plasează acest „eu“ în centrul Universului. Nu întâmplător crinii au devenit elemente ale heraldicii imperiale, fiindcă iubitorii acestor flori se simt persoane de rang imperial. În orice caz, aceste flori sunt preferate de oamenii conştienţi de propria importanţă, siguri pe ei şi pe forţele proprii. Sunt energici, mândri, uneori chiar aroganţi şi înfumuraţi. Dar ei au totuşi şi un farmec subtil, o nobleţe înnăscută. Printre defectele crinilor se poate sublinia desconsiderarea părerii altora: iubitorii de crini nu au suficient spirit autocritic, în schimb au o încredere în sine în exces. Femeile care preferă crinii sunt aproape întotdeauna maestre în arta flirtului şi a cochetăriei.


Orhideele

Specificul orhideelor constă în faptul că petalele lor pot avea orice fel de textură - de la cea care aminteşte de marmură rece şi netedă ori de ceară translucidă, până la aspectul de mătase fină sau velur delicat. Iubitorii acestor flori exotice pot şi ei să-şi manifeste diversele lor calităţi, în funcţie de împrejurări. Ei sunt firi complexe şi originale, nu prea apreciază bucuriile simple şi la îndemână, ci caută în toate rafinamentul. O asemenea abordare a vieţii îi poate face uneori să se simtă nefericiţi. Dar mereu vin emoţii noi, apar alte lucruri frumoase care îi scot rapid din depresii. Poate de aceea printre persoanele dependente de shopping se află cei mai mulţi iubitori de orhidee. În general, admiratorii acestor flori seamănă cu acestea mai mult decât seamănă alţii cu florile care îi reprezintă. De exemplu, până şi cele mai rezistente, orhideele de cameră, sunt foarte pretenţioase faţă de condiţiile de îngrijire. Un singur pas greşit, şi floarea a pierit. La fel se întâmplă şi cu admiratorii orhideelor: cea mai mică neplăcere îi poate scoate din echilibru, le poate provoca depresii. Rezolvarea este una singură: ei trebuie să aibă întotdeauna alături un „grădinar“ cu experienţă.


Bujorii

Iubitorii de bujori sunt pur şi simplu excesiv de emoţionali. Pentru ei este ceva absolut normal să gesticuleze în mod expresiv în timpul discuţiei, să facă gesturi originale şi să se bizuie pe glasul interior. Timizi în copilărie, la maturitate admiratorii bujorilor devin cu totul diferiţi - siguri pe ei, autosuficienţi, uneori chiar vanitoşi. Ei îşi găsesc aproape întotdeauna o pasiune, căreia i se dedică total. Energia furtunoasă şi-o cheltuiesc din plin, însoţindu-şi dinamismul năvalnic cu o încărcătură emoţională puternică. Ţinta pasiunii lor înfocate nu are o importanţă deosebită - poate fi vorba despre un proiect de anvergură pentru crearea unei afaceri noi sau despre o vânătoare de hipopotami în Africa. Dar indiferent despre ce e vorba, totul va fi făcut cu o intensă încărcătură emoţională. Ei găsesc cu uşurinţă un limbaj comun cu oricine, însă nu se grăbesc să primească pe nimeni în cercul lor, având încredere numai în prietenii verificaţi în timp. Admiratorii bujorilor ar trebui să fie mai reţinuţi şi să povestească mai puţin despre planurile lor.


Trandafirii

Sunt flori rafinate, pe care le iubesc oamenii activi, siguri pe ei şi autosuficienţi. Admiratorii trandafirilor ştiu să se iubească pe ei înşişi şi să le dăruiască acest sentiment celor din jur. Trandafirul exprimă armonie şi împăcare. Aşa sunt şi iubitorii trandafirilor - persoane cu un psihic rezistent şi o viaţă stabilă. Ei stau bine pe picioarele lor, nu aleargă după lucruri pe care nu le pot avea şi trăiesc în realitate, apreciind confortul şi ordinea bine stabilită a lucrurilor. Printre admiratorii trandafirilor sunt multe persoane ambiţioase şi energice, într-o oarecare măsură chiar agresive, în orice caz, iubitorii de trandafiri vor putea întotdeauna să-şi susţină punctul de vedere şi nu vor pierde niciodată ce-i al lor. Dar, fără îndoială, sunt oameni expresivi, neobişnuiţi, pasionaţi şi cu voinţă puternică. De aceea ei sunt de multe ori invidiaţi, împotriva lor se ţes intrigi... Deşi, la fel ca trandafirul, care suportă cu stoicism orice vreme şi totuşi înfloresc întotdeauna, şi oamenii pe care îi reprezintă ies întotdeauna învingători.


Liliacul (florile de câmp, violetele)

Reţinuţi în manifestarea sentimentelor, aparent timizi, dar cu spirit puternic, aşa sunt iubitorii liliacului şi ai florilor de câmp. De fapt, această aparentă sobrietate poate fi cealaltă faţă a unui amor propriu vulnerabil. În situaţii nefavorabile admiratorii liliacului se pot retrage în carapacea lor, izolându-se. Deseori sunt dezamăgiţi şi caută perfecţiunea în sânul naturii. În anumite privinţe cei care iubesc liliacul seamănă cu cei cărora le plac violetele: firi rafinate, cu un univers interior bogat şi cu o nelinişte profundă, de care nu prea sunt conştienţi. Adesea ei nu au suficientă energie şi ambiţie pentru a-şi atinge scopurile, dar pentru că ştiu să stabilească contacte plăcute cu cei din jur, găsesc întotdeauna sprijin pentru a pune în aplicare ce şi-au pus în gând.


Lalelele

Puţine flori sunt atât de iubite ca lalelele, mai răspândite ca ele şi cu o istorie atât de veche, palpitantă, chiar dramatică. O legendă spune că în bobocul unei lalele galbene fusese ascunsă fericirea, însă nimeni nu putea ajunge la ea, pentru că bobocul nu se deschidea. Dar într-o zi un băieţel a luat floarea galbenă în mâini şi laleaua s-a deschis singură. Tot astfel şi iubitorii acestei flori apreciază sinceritatea şi spontaneitatea copilărească, recompensându-i cu generozitate pe cei din jur cu strălucirea optimismului lor. Această cupă, pe un picior subţire şi delicat, este floarea firilor foarte flexibile şi plastice. Ele nu se apleacă sub povara greutăţilor vieţii şi au un potenţial energetic foarte puternic. Iubitorii de lalele comunică uşor cu cei din jur, dar nimeni nu le cunoaşte adevăratele planuri şi gânduri, pentru că, în pofida aparentei lor simplităţi, ei sunt nişte persoane enigmatice. Un lucru este evident: în adâncul sufletului fiecărui iubitor al lalelelor locuieşte speranţa într-o viaţă mai bună. Şi această credinţă de neînvins le dă forţa să suporte cu stoicism greutăţile şi până la un moment dat să fie mulţumiţi cu puţin. Femeia care iubeşte această floare este energică şi are o părere bună despre sine. Este nevoie de multe eforturi pentru a-i câştiga recunoaşterea, dar dacă cineva reuşeşte, devotamentul ei va fi de neclintit, iar dragostea - neţărmurită.

Foto: lavii-osperanta.blogspot.com; Ioana HOROSCOP

Copyright © horoscop-urania.org. Informaţiile pot fi preluate de alte publicaţii online doar cu citarea sursei cu link activ, indexabil. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Trimiteţi pe Facebook Trimiteţi pe Twitter Abonare prin RSS