Astrologia tradiţională

 
Primiţi horoscopul direct în căsuţa dvs. de e-mail
Astrologia tradiţională

    Astrologia a fost fatalistă până la jumătatea secolului 20. Harta prezintă o personalitate şi cursul deja stabilit de către influenţele planetelor. Aspectele hărţii au fost văzute fie benefice fie adverse. Până la descoperirea lui Uranus, Neptun şi Pluto (1781, 1846 şi 1930) interpretările au fost strict legate de planetele interioare, Mercur, Venus, Marte, Jupiter şi Saturn, adiţionale soarelui şi lunii, deseori cunoscute ca cele două "lumini". Planetele simbolizau foarte specific persoane sau lucruri din viaţa unei persoane şi accentul era pus pe ce s-ar putea întâmpla în viitor.


O influenţă majoră asupra astrologiei tradiţionale şi care continuă să formeze astrologia astăzi a avut-o Teozofia, un sistem al credinţei cu origine în Hinduism, fondat în anii 1800 de către profetul ocult, d-na Helena Blavarsky. Alice Bailey (1880-1949) o urmaşă a teozofiei, a scris Esoteric Astrology (Astrologie esoterică) care adăugă în canalizarea proprie a lui Bailey, informaţii din ghidul ei spiritual, D.K.


Aceste idei spirituale promovează Reîncarnarea, credinţa că cineva se reîntoarce după moarte de mai multe ori cu scopul de a evolua; o ierarhie spirituală a Învăţătorului Înălţat care îi călăuzeşte pe cei de pe pământ la o înţelegere spirituală mai înaltă; şi Panteism, credinţa că Dumnezeu este totul şi totul este Dumnezeu. Astfel, fiecare moşteneşte o natură divină şi evoluează spre Dumnezeire.


Multe dintre aceste idei au fost dezvoltate din interpretarea hârţii de către proeminentul astrolog Isabel Hickey (care a murit în anii 1960). Ea a subliniat importanţa ca cineva să-şi citească lecţia karmei (lecţia din viaţa anterioară) de pe harta şi pe interpretările spirituale.


Aceste idei spirituale au fost predecesorii mişcării de astăzi Noua Eră.

Copyright © horoscop-urania.org. Informaţiile pot fi preluate de alte publicaţii online doar cu citarea sursei cu link activ, indexabil. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Trimiteţi pe Facebook Trimiteţi pe Twitter Abonare prin RSS