Astrologia contemporană

 
Primiţi horoscopul direct în căsuţa dvs. de e-mail
Astrologia contemporană

    Influenţele majore asupra practicilor astrologiei de astăzi, lăsând la o parte spiritualitatea New Age, este o psihologie umanistă şi nepersonală. Punctele de vedere umaniste centralizează harta în persoană, ca stăpânul destinului vieţii lui/ei; harta a devenit un set de posibilităţi şi alegeri pentru conştientizarea eului. Aproprierea psihologică a fost mai întâi popularizată de către Alan Leo (1860-1917), un membru al Societăţii Teozofice.


Psihologia Transpersonală, o moştenire a lui Carl Jung şi alţii, au transformat harta într-un instrument în a înţelege eul ca parte a unui întreg şi, cum eul se conectează la subconştientul colectiv, care se crede a fi subconştientul comun împărtăşit de toată umanitatea. Cele trei planete îndepărtate Uranus, Neptun şi Pluto, au devenit planetele colective, deoarece se mişcă atât de încet pe harta ordinară. Astfel, cele trei planete au ajuns să simbolizeze influenţele dintre generaţii, cât şi influenţele subconştientului asupra planetelor interioare personale. Atât astrologia umanistică cât şi cea traspersonală au fost în mod special pionierate de unul dintre cei mai influenţi astrologi ai secolului 20, Dane Rudhyar (1895-1985).


În astrologia contemporană planetele periferice sunt văzute ca fiind puternice şi dincolo de controlul cuiva. Totuşi astrologii cred că cineva poate încă să-şi aleagă cum să folosească această forţă particulară sau, cum să culeagă creşterea după un eveniment necontrolat. Astrologii mai cred de asemenea că uneori lecţia planetei este să ieşi de sub control şi să te uneşti cu energia particulară a acelei planete (cum ar fi să înveţi să fii flexibil, diferit sau independent de Uranus, o planetă a evenimentelor şi schimbărilor neaşteptate).


Psihologia a zdrobit rigiditatea şi fatalismul astrologiei tradiţionale începătoare. Interpretările sunt mult mai flexibile şi simbolurile hărţii sunt văzute că având posibilităţi atât pozitive cât şi negative, decât beneficiare sau adverse. De aceea este inexact să se creadă că astrologii cred că sunt conduşi de planete. Astrologii văd harta ca pe schiţa pentru eu şi suflet, un model care poate fi rearanjat în diferite moduri prin conştientizarea eului individului.


De asemenea, există credinţa în conceptul de sincronicitate, ideea că două evenimente se desfăşoară în mod simultan dar aparent sunt necorelate au un simbol spiritual pentru acea persoană. Acest punct de vedere este foarte popular în astrologia contemporană şi în mişcarea Noua Eră.


Miezul ţintei este să evoluezi prin conştientizarea eului. Astrologia este o unealtă ca să te "cunoşti pe tine însuţi" cât şi un instrument pentru divinizare. Astrologia modernă evită citirea unui viitor fix şi preferă să denumească interpretările despre viitor "prognoză" sau "curentele care vin", construind pe credinţa că individul are posibilitatea de a alege. Mulţi astrologi sunt de asemenea psihologi, practicându-şi meseria.

Copyright © horoscop-urania.org. Informaţiile pot fi preluate de alte publicaţii online doar cu citarea sursei cu link activ, indexabil. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Trimiteţi pe Facebook Trimiteţi pe Twitter Abonare prin RSS