Harta astrologică

 
Primiţi horoscopul direct în căsuţa dvs. de e-mail
Harta astrologică

    Există trei componente principale ale hârţii: planetele (şi soarele şi luna), semnele zodiacului şi cele Doisprezece ore. Harta conţine 360 de grade pentru toate cele 12 semne zodiacale (fiecare reprezentând 30 de grade) şi planetele sunt puse în jurul hărţii, în funcţie de gradele la care se află la naştere. Soarele cuiva poate să fie la 19 grade de Constelaţia Fecioarei, luna la 24 de grade de Peşti, Venus la 6 grade faţă de Leu, etc. Harta este calculată cu formule matematice, bazate pe timpul local la naştere şi latitudinea şi longitudinea locului de naştere.


Semnele zodiacului nu reprezintă constelaţia actuală, ci mai degrabă o centură fixă a zodiacului proiectată în jurul pământului, faţă de care se mişcă planetele, aşa cum se vede de pe pământ.


Planetele îi reprezintă pe oameni şi aspectele emoţionale, mintale sau spirituale ale eului. Semnele zodiacului descriu modalitatea în care planetele sunt limitate sau extinse. Zodiile reprezintă diferite zone cum ar fi eul, casa, căsnicia, cariera, etc. Astfel planetele sunt "cine" sau "ce", semnele zodiacului sunt "cum" şi zodiile sunt "unde".


Adiţional, îngerii (numărul gradelor dintre planete) trebuie luaţi în consideraţie. Nouăzeci de grade, un pătrat, este considerat dificil sau provocator; 60 de grade, un sextet, este interpretat ca armonios. Există câteva tipuri de îngeri.


Prezentul şi viitorul sunt citite comparând mişcarea prezenţă a planetelor faţă de hartă la naştere, o metodă denumită "tranzitare". O altă metodă, harta progresivă, este calculată cu fiecare zi după naştere egalizând un an în viaţa reală. Procesul acesta este denumit "actualizarea hârţii".


Trei feluri de hărţi astrologice includ Harta Personală pentru un individ; astrologia Terestră pentru un eveniment, personaj public, ţară sau oraş; şi astrologia Orară formulată astfel încât să răspundă la întrebări specifice cum ar fi: "Să renunţ la serviciul meu?" sau "O să mă ceară Ion în căsătorie?", care se bazează pe oră la care se pune întrebarea. Cu toate că se bazează pe principii similare, metodele interpretării acestor tipuri de hărţi sunt oarecum diferite.

Copyright © horoscop-urania.org. Informaţiile pot fi preluate de alte publicaţii online doar cu citarea sursei cu link activ, indexabil. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Trimiteţi pe Facebook Trimiteţi pe Twitter Abonare prin RSS