Poziţionarea patului din dormitor după principiile Feng Shui

 
Primiţi horoscopul direct în căsuţa dvs. de e-mail
Poziţionarea patului din dormitor după principiile Feng Shui


Poziţionarea patului după principiile Feng Shui este esenţială atât pentru o odihnă bună cât şi pentru sănătate, bunăstare şi prosperitate.


Poziţionarea patului

Indiferent de locul în care este pus patul, ar trebui să vezi fereastra şi uşa de la dormitor din pat. De asemenea, ar trebui ca soarele să „atingă” patul, la apus, pentru a absorbi energia naturii şi a putea avea un somn odihnitor.

Patul ar trebui să fie paralel sau perpendicular pe peretele dormitorului, pentru a evita sentimentul de instabilitate.

De asemenea, patul n-ar trebui amplasat în faţa aparatului de aer condiţionat. Aerul condiţionat amplasat în faţa patului nu este de bun augur.






Patul n-ar trebui să fie direct faţă în faţă cu uşa dormitorului

Un pat în care vei sta cu picioarele înainte spre uşă este de rău augur în tradiţia Feng Shui. În această poziţie, poţi resimţi dureri de cap, din cauza sentimentului subconştient de insecuritate atunci când dormi. În timpul nopţii pierzi energie şi te poţi simţi din ce în ce mai slăbit(ă).

Acest lucru este valabil pentru orice fel de uşă. Poate fi uşa de la intrarea în dormitor, la intrarea în baie (dacă ai baie în dormitor), uşa de la balcon şi chiar uşa de la şifonier. Dacă ai patul într-un astfel de aliniament, este indicat fie să schimbi poziţia patului, fie să blochezi energia prin amplasarea unei tăblii la picioare sau a unui paravan care să mascheze uşa.






Baie şi bucătărie

Nu pune patul lângă peretele comun cu baia sau faţă în faţă cu uşa de la baie. Potrivit teoriei Feng Shui, baia aparţine elementului Apă şi este element Yin (principiul negativ/pasiv/feminin al naturii), iar amplasarea patului dormitorului în acest fel poate cauza tulburări în zona rinichilor, dureri de spate, reumatism, dureri de cap.

Pentru a contrabalansa aceste efecte, este recomandată crearea unui „zid” suplimentar din plante în ghiveci între baie şi dormitor.

Nici lângă peretele cu bucătăria nu este indicat să pui patul, întrucât somnul va fi agitat.

Este recomandat să nu pui capul patului spre vest. Dacă ai capul spre vest, sângele se va duce spre cap şi nu vei putea dormi liniştit(ă). Cel mai bine este să amplasezi capul patului spre sud, iar picioarele să fie spre nord, pentru a evita interferenţele geomagnetice.






Grinzi şi oglinzi

Nu aşeza patul sub o grindă. Îţi vei simţi corpul greu. Dacă ai grinda deasupra capului te vei simţi stresat(ă). Acelaşi lucru se poate întâmpla dacă deasupra capului ai aerul condiţionat sau lustra.

Patul în faţa oglinzii nu este de bun augur. Te poţi simţi ameţit(ă), poţi avea somnul agitat, coşmaruri şi dureri de cap. O oglindă în care te vezi în timp ce eşti în pat îţi poate absorbi energia în timpul somnului. Ca remediu, poţi fie să schimbi unghiul oglinzii, astfel încât să nu ţi se vadă corpul, fie să acoperi oglinda în timpul nopţii.






Ferestre

Nu aşeza patul sub o fereastră din tavan şi nici de-a lungul peretelui cu fereastra, nici cu faţa la geam. Somnul va fi agitat din cauza sentimentului de nesiguranţă. Dacă nu poţi schimbă poziţia patului, pune-i o tăblie sau acoperă fereastra în timpul nopţii.





Copyright © horoscop-urania.org. Informaţiile pot fi preluate de alte publicaţii online doar cu citarea sursei cu link activ, indexabil. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Trimiteţi pe Facebook Trimiteţi pe Twitter Abonare prin RSS