Cum reacţionează fiecare zodie la stres?

 
Primiţi horoscopul direct în căsuţa dvs. de e-mail
Cum reacţionează fiecare zodie la stres?

Alături de ritmul rapid al vieţii noastre zilnice, stresul apare ceva ca de la sine înţeles, fiind recunoscută unanim influenţa sa negativă asupra stării noastre de sănătate. Unele lucruri pot fi considerate ca stresori universali: starea de boală, problemele financiare, blocajele în trafic când deja întârziem undeva etc. Pe de altă parte, ceea ce îi îngrijorează pe Gemeni, cărora li se pare că totul merge prea lent, este diferit de ceea ce le face pe Fecioare să facă totul perfect. Acest articol îţi propune să arate pentru fiecare semn ce anume prezintă stres în particular şi, mai ales, ce e de făcut. Ca o observaţie, trebuie avut în vedere atât semnul nativului (dat de Soare), cât şi Ascendentul.


Berbecul

Contează în permanenţă pe energia sa pentru a rezolva ceea ce are de făcut şi se simte vulnerabil atunci când ea se termină. O altă situaţie de stres este atunci când este nevoit să stea şi să nu facă nimic - mai ales când nu se simte bine sau este bolnav, stresul unui Berbec atinge cote incredibile! Este obişnuit să se considere Superman (sau Superwoman) şi uită că este doar un om...


Taurul

Mai mult decât orice, Taurul are nevoie de stabilitate şi siguranţă în ce priveşte resursele. De aceea, îşi rezervă mereu timp pentru a face lucrurile cât mai bine. Atunci când apare o sarcină mai dificilă, are impresia ca nu va avea suficient timp pentru a o realiza cum trebuie. Implicit, Taurul ajunge să se teamă că securitatea sa materială va avea de suferit.


Gemenii

Semn de aer, prin excelenţă cerebral, Gemenii detestă prostia sau neîndemânarea şi manifestă extrem de puţină empatie faţă de asta. De exemplu, atunci când este în trafic şi şoferul din faţa sa este neîndemânatic, stresul său atinge rapid nivelul maxim. Alte situaţii sunt în conversaţie, când celălalt pronunţă incorect cuvintele sau când trebuie să lucreze cu persoane lente sau încăpăţânate.


Rac

Senzaţia de insecuritate emoţională este o sursă sigură de stres, alături de preocupările legate de familie. Deoarece are frecvent o mască pentru a se proteja, cei din jur nu realizează cât este de afectat de critici, replici tăioase sau pur şi simplu de orice situaţie în care se simte ignorat. Consecinţa stresului este frecvent de natură digestivă: de la inapetenţă până la ulcer.


Leul

Orice situaţie în care Leul nu este în control sau nu ştie ce să facă este un factor de stres. De ex., blocarea computerului este suficientă pentru a-l scoate din minţi aproape instantaneu. Chiar îndrăgostirea poate face un Leu vulnerabil, transformându-l într-un copil nesigur. Din dorinţa de a putea ţine sub control lucrurile, îşi poate asuma de asemenea prea multe sarcini, fără a delega.


Fecioara

Cauza principală de stres la Fecioară este legată de risc şi de dorinţa de perfecţiune. Gândeşte prea mult asupra consecinţelor din viitor, indiferent dacă este vorba de munca sa, de a altuia sau de cineva drag care suferă. Doar gândul că poate trece prin ceva nou sau nefamiliar sună riscant şi poate bloca un nativ Fecioară, care nu se mai poate exprima la cel mai înalt nivel al său.


Balanţa

Factorii de stres cei mai puternici pentru Balanţă sunt teama de singurătate şi lipsa de fair-play din partea altora. Balanţa este capabilă să petreacă ore în şir evaluând consecinţele pro şi contra pentru a înfrunta pe cineva, până ajunge să se îmbolnăvească. Trebuie să conştientizeze că este imposibil să fie pe placul tuturor şi că acesta este un factor de stres pe care îl întreţine.


Scorpion

Trăind totul intens, este poate cel mai sensibil semn la stres, chiar dacă acest lucru este foarte bine ascuns. Sursele de stres pot fi zgomotele puternice, ţipetele, lipsa de intimitate, datele limită, sau tot ceea ce are o intensitate care se adaugă senzaţiilor sale oricum puternice. Trebuie să fie conştient că este nevoie să spună care îi sunt limitele dacă vrea înţelegere de la cei din jur.


Săgetător

Totul este legat de mişcare la Săgetător, aşa că a sta în trafic este o sursă de stres. Factori de stres sunt şi reuniunile formale, presiunile din partea partenerului (ei), a şefului sau a colegilor, de fapt tot ceea ce îl face să se simtă constrâns. Un alt stres este preocuparea Săgetătorului de a aduna cunoaştere profundă, de a găsi de exemplu un răspuns la întrebarea "Care este sensul vieţii?".


Capricorn

Sursele de stres în acest caz sunt munca excesivă şi comportamentul prea responsabil. Capricornii au aşteptări foarte mari de la ei înşişi şi se simt presaţi mereu să se ridice la înălţimea acestor aşteptări. Mai mult, riscă să se epuizeze căutând răspunsuri la întrebări imposibile, pierzându-se în detalii sau tânjind după ceea ce nu pot avea.


Vărsător

Cu o fire independentă, Vărsătorul devine frustrat atunci când trebuie să justifice alegerile sale, sau când trebuie să aleagă după opinia altora. Un alt factor de stres este presiunea timpului, simţind frecvent că nu are cât îi trebuie pentru ce vrea să facă. De remarcat că, în condiţii de stres, relaţiile sale apropiate i se par claustrofobe.


Peştii

Cu multă empatie, Peştii sunt foarte vulnerabili la stres, având tendinţa de a absorbi ca un burete emoţiile celor din jur. Situaţii stresante sunt mai ales atunci când sunt expuşi în faţa multor oameni, în locuri zgomotoase, deoarece nu sunt capabili să se apere de influenţele din jur. Adesea, Peştii nici nu-şi dă seama că lipsa lor de protecţie este un factor de stres.

de Ciprian Târâcă - AstroGlob, nr. 12

Copyright © horoscop-urania.org. Informaţiile pot fi preluate de alte publicaţii online doar cu citarea sursei cu link activ, indexabil. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Trimiteţi pe Facebook Trimiteţi pe Twitter Abonare prin RSS