Astrologie - Ce este astrologia?

 
Primiţi horoscopul direct în căsuţa dvs. de e-mail

    Astrologia înglobează un ansamblu de cunoştinţe, tradiţii şi credinţe, structurate, din punct de vedere geografic, în sisteme care acordă importanţă şi semnificaţie raporturilor ce se nasc din poziţiile relative ale corpurilor cereşti şi a altor detalii legate de acestea (semne zodiacale, case). Se presupune că aceste raporturi astrale ar cuprinde semnificaţii utile pentru interpretarea personalităţii a omului. Un practicant al astrologiei este numit astrolog.

Astrologii cred că mişcările şi poziţiile corpurilor cereşti influenţează direct viaţa de pe Pământ sau corespund unor evenimente din viaţa umană. Astrologii moderni definesc astrologia ca pe un limbaj simbolic, un fel de artă sau o formă de divinizare. În ciuda diferenţelor de opinii, majoritatea astrologilor sunt de acord că poziţionările corpurilor cereşti folosesc la interpretarea evenimentelor trecute şi prezente precum şi la prezicerea viitorului. Comunităţile ştiinţifice consideră astrologia o pseudoştiinţă sau o superstiţie.

Wikipedia

Copyright © horoscop-urania.org. Informaţiile pot fi preluate de alte publicaţii online doar cu citarea sursei cu link activ, indexabil. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Trimiteţi pe Facebook Trimiteţi pe Twitter Abonare prin RSS