15 mai 2022: Venus în conjuncţie cu Chiron. Alegând iubirea în locul fricii

 
Primiţi horoscopul direct în căsuţa dvs. de e-mail
15 mai 2022: conjuncţie Venus-Chiron


Conjuncție, în astronomie și astrologie, este momentul apropierii maxime, ca poziție aparentă pe sfera cerească, a două corpuri cerești văzute de pe un al treilea (în general Pământul).

Venus este despre sentimente şi despre cum relaţionezi cu alţii(tele). Chiron este vindecătorul de răni. Rolul lui Chiron este să facă o punte între dorinţe pentru a te simţi întreg(agă). Dar, pentru a se ajunge aici, Chiron va aduce la suprafaţă tot ce ai reprimat, tot ce ai ascuns, tot ce n-ai conştientizat că simţi.

Când rănile emoţionale trec din subconştient în conştient, aduc durere. Dar, această durere face parte din procesul de vindecare şi nu poate fi evitată. Conjuncţia lui Venus cu Chiron este şansa ta de vindecare, aşa că acceptă-ţi sentimentele, fii mai înţelegător(are) şi lasă loc iubirii în viaţa ta.






Venus este planeta iubirii, a relaţiilor, a tot ce preţuim la nivel personal. Venus este tot ceea ce este important pentru tine. Chiron este cheia zodiacului. Când Chiron face orice aspect astral cu o altă planetă, el „descuie” secretele pe care le deţine şi relevă ceva ce a fost ascuns sau înţeles greşit.


Chiron are trei funcţii în astrologie:

Mai întâi, el ne face conştienţi(te) de ceea ce ne doare şi aduce această durere la suprafaţă. Este faza vindecătorului rănit.

Chiron vindecă rana. Poate că eşti familiar(ă) cu termenul de „criză de vindecare”. Ea se întâmplă numai dacă devenim conştienţi(te) de rana noastră. Dacă rana rămâne ascunsă în subconştient, vindecarea nu poate avea loc.






Chiron transformă rana într-un dar. După ce rana a fost vindecată, ea poate, în sfârşit, să îşi arate cadourile pe care le ţine pentru noi. Ruşinea se transformă într-o încredere liniştită. Furia se transformă în pasiune. Lipsa de valoare de sine devine maturitate emoţională.


Ca să găseşti cadourile conjuncţiei dintre Venus şi Chiron:

Deschide-ţi inima, treci de zidurile pe care ţi le-ai făcut cândva ca să nu mai suferi – foloseşte orice oportunitate ca să fii vulnerabil(ă).

Priveşte-ţi rana, vezi ce te doare, vezi de când doare şi vindecă ce este deteriorat în sufletul tău.

Simte cum cicatricea devine ceva frumos şi cum frica ta devine iubire.






Venus în conjuncţie cu Chiron – vindecarea rănii, vindecarea inimii

Atunci când majoritatea avem o durere, un eşec, noi ne oprim la faza „până doare”. În loc să ne scufundăm în durere, să o simţim, să o acceptăm şi îmbrăţişăm, să ne deschidem inima în faţa ei, noi încercăm să o înfundăm în adâncuri şi să ne închidem în faţa ei.

La un nivel mai profund, noi ştim că iubirea este răspunsul, totuşi ne oprim să ajungem la ea şi ne menţinem în frică, fară să trecem de ea. Devenim foarte ocupaţi(te) ca să nu mai fie nevoie să ne gândim la ea. Sărim dintr-un serviciu în altul, dintr-o relaţie în alta. Ne ducem la cumpărături, mâncăm ori bem în exces – facem orice în loc să simţim durerea.






Venus în conjuncţie cu Chiron – alegând iubirea în locul fricii

Te-ai întrebat vreodată ce te face să te opreşti chiar înainte de a avea curajul să îţi deschizi inima în faţa iubirii ? Ce te face să îţi fie aşa de frică de suferinţă?

Ne temem că ce iubim va fi luat de la noi, ne temem să nu mai suferim ca atunci când s-a întâmplat prima dată. Suntem în permanenţă stare de stres, prea înfricoşaţi(te) să nu pierdem ce avem, prea speriaţi să intrăm în contact cu inimile noastre.

Vestea bună este că Venus în conjuncţie cu Chiron te va ajuta să intri în contact cu inima ta ca să vindeci ce a durut cândva. Chiron nu îţi va da ceva magic pentru a vindeca ce a fost vătămat ca şi cum nu s-ar fi întâmplat vreodată, dar îţi va arăta cum să iubeşti ca să străpungi frica şi să simţi dragostea cu adevărat. Să poţi iubi şi ce a durut.






Procesul poate să nu fie uşor, dar sigur merită

Chiron îţi va arăta mai întâi ce este adânc îngropat în inima ta – binele, răul, urâtul. Asta înseamnă că poate fi nevoie să recunoşti că ceva încă doare. Că există încă unele lucruri rămase nerezolvate dintr-un anumit subiect de viaţă sau dintr-o anumită relaţie. Că încă există unele răni de vindecat.

A ignora sentimentele rănite nu este o opţiune. Aceste trăiri au nevoie de o confruntare directă, chiar dacă doare. De fapt, a ţine de ce îţi provoacă durerea garantează suferinţă şi mai mare în viitor – pentru că emoţia negativă pe care nu vrei să o confrunţi va deveni captivă în psihicul tău şi va deveni şi mai greu de vindecat. Nu te preface în continuare, confruntă şi vei reuşi! Ai nevoie să îţi priveşti în faţă emoţia negativă ca să nu îţi mai controleze şi domine viaţa.


Chiron – rana ta este darul tău

Nu poţi pur şi simplu să „repari” sau să înlături definitiv o rană – pentru că făcând asta este ca şi cum ai tăia o parte din tine. Rana ta este parte din istoria ta personală, este parte din cine eşti tu, este ceea ce te face pe tine să fii „tu”.






Rana ta nu este ceva de care trebuie să scapi. O ai pentru un anumit motiv. Sentimentele tale rănite nu sunt ceva de care să îţi fie ruşine ci sunt doar o reamintire la cât de departe ai ajuns în viaţă. Inima ta frântă nu înseamnă că nu vei mai simţi iubire din nou, ci înseamnă că ţi s-a expandat capacitatea de a dărui şi primi iubire.

Aşa cum muşchii se dezvoltă atunci când exersăm (sunt mai mari, mai puternici), în acelaşi fel capacitatea inimii tale de a iubi creşte de fiecare dată când inima se frânge în faţa unei frici sau dureri. Când accepţi că emoţiile negative, amărăciunea şi durerea sufletească sunt parte din viaţă şi sunt o binecuvântare deghizată, poţi în sfârşit, să îţi vindeci inima.






Dacă cineva ţi-a frânt inima în trecut, de la iubit(ă) la tată/mamă sau bunic(ă), Venus în conjuncţie cu Chiron îţi oferă un timp tocmai bun să îi/le ierţi. Ţi-au făcut un favor, acum ştii cum să iubeşti mai profund şi cu mai multă compasiune.

Şi cu cât iubeşti mai mult, cu atât mai puţină frică vei avea. Şi cu cât mai puţină frică, cu atât mai mult vei trăi cu uşurinţă în lume şi îţi vei împlini potenţialul uman pentru care te-ai manifestat în această existenţă.





Copyright © horoscop-urania.org. Informaţiile pot fi preluate de alte publicaţii online doar cu citarea sursei cu link activ, indexabil. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Trimiteţi pe Facebook Trimiteţi pe Twitter Abonare prin RSS