Cea mai lungă zi din an. Solstiţiul de vară 2022

 
Primiţi horoscopul direct în căsuţa dvs. de e-mail
Cea mai lungă zi din an. Solstiţiul de vară 2022


Solstiţiul de vară 2022 va fi în data de 21 iunie. Este prima zi de vară astronomică, momentul în care Soarele se află la cea mai înaltă poziţie pe cer. Pentru cei(le) din Emisfera Nordică va fi cea mai lungă zi din an.

Dar solstiţiul de vară este mai mult decât o schimbare a sezonului. Dincolo de semnificaţiile astronomice, solstiţiul de vară are o mulţime de semnificaţii spirituale. Află mai multe despre solstiţiul de vară aici.


Celebrarea Soarelui

În esenţă, solstiţiul de vară onorează lumina Soarelui. Solstiţiul de vară este o celebrare a întoarcerii luminii. Lumina se află în fiecare dintre noi. Este lumina lui Hristos, este lumină divină. Este triumful luminii asupra întunericului.






Soarele strălucitor şi noaptea întunecată influenţează glanda pineală (sediul conştiinţei, sediul sufletului). Când Soarele este strălucitor, glanda pineală susţine fluxul forţei vitale. Când se lasă noaptea, glanda pineală ajută la trezirea stării noastre de vis, stârnind imaginaţia, darurile clarviziunii, experienţele paranormale.


Vreme de reflecţii

Solstiţiul de vară este despre natură, dar este şi despre relaţia pe care o ai cu tine însuţi(ăţi). Este un moment special în care să te gândeşti mai mult la sufletul tău. Cu atât mai mult cu Chiron, vindecătorul rănit, se află prin preajmă, într-o zodie a acţiunii – Berbec. Analizează-ţi greşelile trecutului pentru a-ţi vindeca rănile.






Vreme pentru noi începuturi

Aşa cum solstiţiul este începutul oficial al verii, poate fi şi pentru tine un nou început. Ce ai făcut până acum şi ce urmează să faci. Ce capitol nou se deschide în viaţa ta? Stabileşte-ţi intenţiile pentru viitor.


Oportunitate de a lua o pauză

Solstiţiul de vară este şi o oportunitate de a lua o pauză. De a te uita în spate să vezi ce ai creat până acum. De obicei, primăvara este perioada în care pământul se lucrează şi se însămânţează, iar vara aştepţi să culegi roadele.






Se aprind focuri

Un alt simbol al solstiţiului de vară este focul – ca parte a celebrării luminii. Încă din vremuri antice, cu prilejul solstiţiului de vară se aprind focuri în decursul zilei pentru a aduce un omagiu Soarelui.


Alte informaţii

La momentul solstițiului de vară, Soarele se va afla la 23° 27' distanță unghiulară Nord față de Ecuatorul ceresc, el descriind mișcarea diurnă pe un cerc paralel cu Ecuatorul, numit Tropicul Racului. La solstițiul de vară, longitudinea astronomică a Soarelui este de 90°, explică astro-urseanu.ro.





Copyright © horoscop-urania.org. Informaţiile pot fi preluate de alte publicaţii online doar cu citarea sursei cu link activ, indexabil. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Trimiteţi pe Facebook Trimiteţi pe Twitter Abonare prin RSS