15 iunie 2022: conjuncţie Marte–Chiron în Berbec

 
Primiţi horoscopul direct în căsuţa dvs. de e-mail
15 iunie 2022: conjuncţie Marte–Chiron în Berbec


În 15 iunie 2022, Marte face conjuncţie cu Chiron la 15 grade în Berbec. Marte este modul în care ne afirmăm, Chiron este vindecătorul rănit, iar Berbecul este identitatea noastră. Unele dureri din trecut în jurul subiectului „Eu sunt” pot reapărea în timpul acestui tranzit. Sentimente de îndoială, ruşine şi inadecvare sunt declanşate în timpul acestui tranzit. Întrebări precum: „Ce e în neregulă cu mine?”, „Sunt aici din întâmplare?”, „De ce nu pot găsi scopul vieţii mele?” îţi apar în conştiinţă.

În loc să înăbuşi aceste sentimente puternic inconfortabile, mai bine înfruntă-le şi priveşte-le ca pe o oportunitate de a te înţelege mai bine, la nivel profund. Nu e nimic în neregulă cu tine, nici cu dorinţele, nevoile şi visurile tale. Le ai cu un motiv şi acest motiv este direct legat de scopul tău în această viaţă.






Chiron – cum să devii conştient(ă) de durerea neprocesată

Acest corp ceresc este considerat atât un planetoid, cât şi o cometă, iar simbolul său astrologic este o cheie. În mitologia greacă, Chiron era un centaur, jumătate om şi jumătate cal, care era atât profesor, cât şi vindecător. Atunci când a avut o rană incurabilă, a descoperit că nu se poate vindeca singur: de aceea este numit vindecătorul rănit.

Chiron este considerat părintele medicinii; unii(ele) experţi(te) cred că el este conducătorul Fecioarei alături de Mercur, deoarece acest semn este asociat atât cu sănătatea, cât şi cu vindecarea. Fecioara este un arhetip de tranziţie: reprezintă trecerea între o fază de evoluţie concentrată exclusiv pe sine (Berbec în Leu) şi includerea celorlalţi(te) (Balanţă în Peşti).

Chiron poate fi considerat şi un arhetip tranziţional. Reprezintă momentul în care devenim conştienţi(te) că durerea noastră neprocesată are un rol uriaş în multe dintre alegerile şi acţiunile noastre, luând decizia să facem ceva în privinţa asta.






Chiron în Berbec: durerea este cel mai mare profesor al nostru

Chiron urmează să tranziteze Berbecul până în 2027. Odată ce călătoreşte prin semnul războinicului, vindecătorul rănit ne invită să conştientizăm originea unor sentimente precum neputinţa şi lipsa de putere. El îi/le sprijină pe cei(le) care aleg să-şi exploreze durerea în mod conştient, inspirându-i(le) să-şi ia înapoi puterea pe care o foloseau pentru a o reprima şi a o ascunde.

Funcţia lui Chiron este să ne amintească faptul că durerea noastră este cel mai important profesor al nostru şi că găsirea unor modalităţi sănătoase de a face faţă este necesară pentru creşterea şi bunăstarea noastră personală.

De fiecare dată când ne îndoim de puterea noastră, de măreţia spirituală a fiinţei noastre, de capacitatea noastră de a urmări ceea ce ne dorim, Chiron sugerează să ne întâmpinăm vulnerabilitatea şi nesiguranţa cu dragoste şi acceptare necondiţionată faţă de copilul(a) nostru(astră) interior(ă) şi speriat(ă).






Marte împreună cu Chiron în Berbec: explorarea masculinităţii sănătoase

Marte este conducătorul Berbecului şi ambele arhetipuri corespund energiei masculine. Expresia lor este îndreptată spre exterior, proiectată înainte, precisă şi hotărâtă. Funcţia lor este să ia măsuri şi să caute să realizeze ceea ce îşi doresc.

Conjuncţia dintre Marte şi Chiron în Berbec declanşează rănile pe care le purtăm cu toţii(ate) în jur: dreptul nostru de a exista, de a acţiona şi de a ne afirma pe noi(uă) înşine(sene) şi nevoile noastre.






Nu am fost martorii la multe expresii sănătoase ale masculinităţii

Acest concept nu are legătură cu genul: toţi(ate) purtăm în noi atât energia masculină, cât şi cea feminină. Cu toţii(ate) suntem familiarizaţi(te) cu manifestările nesănătoase ale energiei masculine: abuz de putere, agresiune verbală şi aşa mai departe.

Cu toţii(ate) am auzit lucruri precum „bărbaţii nu plâng” sau „curaj”. De mii de ani, bărbaţii au fost învăţaţi să nu pară vulnerabili, să nu arate emoţii sau să nu exprime suferinţă; în timp ce femeile au învăţat că nu ar trebui să fie puternice, să ia decizii în mod autonom sau să se impună.

Din fericire, lucrurile încep să se schimbe. Oamenii de toate genurile îşi revendică dreptul de a fi atât puternici, cât şi vulnerabili. Pentru a echilibra energia masculină şi feminină din noi toţi(ate), trebuie să ne simţim liberi(e) să ne exprimăm atât sensibilitatea, cât şi furia.






Marte împreună cu Chiron în Berbec: controlul furiei

Energia lui Marte-Chiron în Berbec poate fi extrem de reactivă şi impulsivă, mai ales că Luna va fi şi în Berbec cu doar câteva zile înainte de acest eveniment şi va fi în conjuncţie cu Chiron pe măsură ce devine retrograd. În această perioadă, suntem încurajaţi(te) să găsim modalităţi constructive de a face faţă oricărei mânii care apare.

Furia în sine nu este greşită, este o reacţie naturală care are o funcţie specifică şi un potenţial creativ puternic. Să ne simţim supăraţi(te) atunci când asistăm sau experimentăm opresiune, manipulare sau abuz este absolut rezonabil. Nu ar trebui să ne fie ruşine şi nici să negăm. Cu toate acestea, furia poate deveni rapid dăunătoare şi distructivă.

Conjuncţia Marte-Chiron din Berbec ne inspiră să explorăm diferite moduri de a canaliza furia şi de a ne valorifica potenţialul creativ în timp ce abordăm cauza care a provocat-o, mai degrabă decât să ocolim sau să evităm problema din spatele ei.

Se resimte nevoia de a găsi modalităţi de a verbaliza furia, fricile, durerea pe care le-am experimentat şi poate am reprimat-o. Conjuncţia Marte-Chiron reprezintă o şansă excelentă de a ne angaja să lucrăm în viitor asupra durerii noastre neprocesate şi să experimentăm direct puterea transformatoare a furiei.





Copyright © horoscop-urania.org. Informaţiile pot fi preluate de alte publicaţii online doar cu citarea sursei cu link activ, indexabil. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Trimiteţi pe Facebook Trimiteţi pe Twitter Abonare prin RSS