Tot ce trebuie să știi despre Chakra Celui De-al Treilea Ochi

 
Primiţi horoscopul direct în căsuţa dvs. de e-mail
Tot ce trebuie să știi despre Chakra Celui De-al Treilea Ochi

Chakra Celui De-al Treilea Ochi, cunoscută și sub numele de Ajna, este una dintre cele șapte chakre principale din tradiția hindusă și a yogei. Ea este localizată în zona frunții, între sprâncene. Iată câteva aspecte importante legate de această chakră:


1. Culoare și element. Chakra Celui De-al Treilea Ochi este asociată cu culoarea indigo sau albastru închis și elementul luminii.


2. Simbolism. Ea simbolizează intuiția, claritatea mentală, percepția extrasenzorială, viziunea interioară și înțelepciunea interioară.






3.Funcții emoționale și spirituale. Această chakră este adesea legată de înțelegerea și conștientizarea de sine, precum și de conectarea cu latura spirituală a existenței. Ea poate sprijini dezvoltarea unui simț mai profund al scopului și direcției în viață.


4. Guvernarea fizică. Chakra Celui De-al Treilea Ochi este asociată cu glanda pituitară și sistemul endocrin în general. Ea poate influența starea de sănătate a creierului și a sistemului nervos.


5. Blocări și echilibrare. Deseori, blocajele în această chakră pot duce la confuzie, lipsă de încredere în intuiție, probleme de concentrare și anxietate. Practicile de yoga, meditație, terapii energetice pot fi folosite pentru a ajuta la echilibrarea acestei chakre.






6. Activarea. Pentru a activa această chakră, oamenii folosesc tehnici de meditație concentrată pe zona frunții, vizualizare a culorii indigo și afirmări pozitive legate de înțelegerea interioară și claritatea mentală.


7.Legături cu alte chakre: Chakra Celui De-al Treilea Ochi are adesea o legătură strânsă cu chakra gâtului (Vishuddha), care guvernează comunicarea și exprimarea. De asemenea, este conectată la chakra coroanei (Sahasrara), care se referă la înțelepciunea divină și conexiunea spirituală.





Copyright © horoscop-urania.org. Informaţiile pot fi preluate de alte publicaţii online doar cu citarea sursei cu link activ, indexabil. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Trimiteţi pe Facebook Trimiteţi pe Twitter Abonare prin RSS