18 ianuarie 2023: Mercur iese din retrograd în Capricorn

 
Primiţi horoscopul direct în căsuţa dvs. de e-mail
18 ianuarie 2023: Mercur iese din retrograd în Capricorn


Mercur iese din retrograd în Capricorn 2023. La câteva zile distanţă de la ieşirea lui Marte din retrograd, Mercur îşi va începe şi el mişcarea directă prin Capricorn. Dacă Marte direct ne-a adus înapoi pofta de viaţă, Mercur direct ne va aduce înapoi claritatea şi concentrarea atât de necesară pentru a ne îndeplini planurile. Lucrurile merg, în sfârşit, înainte!


Mercur în Capricorn – Rezoluţii clare, eficiente, realiste şi pragmatice

Cu Mercur în Capricorn suntem mai puţin gălăgioşi(ase) şi lăudăroşi(ase). Ne vom concentra mai mult asupra detaliilor care fac ca lucrurile să se întâmple, în loc de imaginea mare, de ansamblu, ce poate fi uneori şi nerealistă. Zodiile de pământ Taur, Fecioară şi Capricorn se vor bucura cel mai mult de vibraţiile lui Mercur, în timp ce zodiile Berbec, Rac şi Balanţă vor avea o dificultate mai mare cu această schimbare de ritm.






Mercur în Capricorn ne ajută să luăm viaţa mai în serios. Să ne oprim din a visa cu ochii deschişi despre ce vrem. Şi chiar să facem ceva în acest sens. Întrucât Mercur conduce comunicarea, noul tranzit este cel mai bun pentru a formula un plan, a-l vorbi cu alţii(tele) sau a-l pune pe foaie, ca să avem un sezon Capricorn cât mai productiv posibil!


Capricornul nu are prea multă imaginaţie sau emoţie

El este un semn de pământ materialist, deci Mercur în Capricorn ne va pune într-o stare mentală mult mai pragmatică şi logică. A vorbi despre ce simţim sau a vorbi cu cineva doar de dragul vorbitului nu se prea poate întâmpla în acest tranzit – cea mai mare preocupare mentală este cea de a obţine rezultatele gândite.






Să avem grijă să alocăm şi timp pentru relaxare şi distracţie – cu atâtea planete importante în Capricorn riscăm să uităm de acest aspect vital al vieţii! Energia Capricornului ne poate face să fim mai duri(e) cu noi înşine(sene), să punem presiune asupra noastră dacă nu facem constant ceva în direcţia ţintită. Aşadar, dacă te simţi tensionat(ă) cât timp Mercur este în Capricorn, reaminteşte-ţi că este în regulă să faci pauze şi că nu trebuie să munceşti mereu.


Acum trebuie să vedem ceva ca să credem că există

Atenţie şi la unele discuţii dificile cu alţii(tele) sau la certurile din preajma perioadei de trecere în noul an. Mercur în Capricorn nu oferă cea mai romantică perioadă pentru a ne exprima sau verbaliza sentimentele. Din contră, oamenii tind să fie mai reci, mai serioşi sau chiar să ducă lipsă de emoţii. Însă, chiar dacă nu vom fi cu declaraţiile de dragoste la înaintare, vom fi mai serioşi(ase) şi responsabili(e) pentru a ne crea planuri realizabile în relaţiile noastre.






Capricornul cel ambiţios ne ajută să ne concentrăm asupra viitorului Capricornul ne ajută să urcăm cu perseverenţă pe culmi o dată cu el şi să ne gândim cum să facem ca să ne atingem măreţele scopuri ţintite! Da, este bine să fim aşa, însă să ne oprim o clipă sau mai multe, să recapitulăm ce făcut în acest an 2022, chiar dacă el a fost dur pentru multă lume. Însă suntem aici, am trecut cu bine peste multe şi acesta este un bun motiv de sărbătoare.





Copyright © horoscop-urania.org. Informaţiile pot fi preluate de alte publicaţii online doar cu citarea sursei cu link activ, indexabil. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Trimiteţi pe Facebook Trimiteţi pe Twitter Abonare prin RSS