3 decembrie 2022: Neptun iese din retrograd

 
Primiţi horoscopul direct în căsuţa dvs. de e-mail
3 decembrie 2022: Neptun iese din retrograd


Neptun este planeta spiritualităţii, viselor şi iluziilor, iar marea planetă albastră va rămâne în zodia romantică şi magică a Peştilor până în 26 ianuarie 2026. Deci aceste energii nu ne vor părăsi pentru mult timp de acum încolo. Dar de ce este aşa de important Neptun pentru noi? Cât timp a fost retrograd, Neptun ne-a forţat să devenim realişti(ste), să coborâm cu picioarele pe pământ acolo unde eram prea prinşi(se) în visele şi imaginaţia noastră. Ce este real şi ce nu în viaţa ta?

Neptun este legat de adevărul absolut, de etern, de unitatea a tot ce există: când această planetă iese din retrograd, este o perioadă în care adevărul poate fi descoperit şi misterele dezvăluite.


Nu uita de unicitatea ta

Neptun este o planetă exterioară care se mişcă foarte lent. Conducătorul modern al Peştilor este asociat cu spiritualitatea, iubirea necondiţionată şi divină. În Neptun, nu există graniţe, limite şi condiţii: navigăm pe tărâmurile fanteziei, imaginaţiei şi posibilităţilor nelimitate.






Deoarece energia sa este subtilă, greu de transmis şi de înţeles în contextul realităţii 3D, Neptun este, de asemenea, asociat cu confuzie, iluzii şi deziluzii. În timp ce, pe de o parte, fantezia noastră ne poate păcăli să credem ceva ce nu este real, pe de altă parte, experienţele intangibilului şi ale spiritualului ne pot copleşi cu uşurinţă sau ne pot lăsa să ne întrebăm dacă ceea ce a avut loc a fost real sau dacă ne-am imaginat aceste lucruri. Adaptarea la noile niveluri de conştiinţă păstrând în acelaşi timp conectarea cu lumea materială este un proces delicat care nu poate fi grăbit.

Călătoria lui Neptun prin zodia de origine Peşti a început în 2011 şi va dura până în 2026. Acest tranzit măreşte sensibilitatea asociată cu aceste arhetipuri şi măreşte acordul nostru cu alte dimensiuni şi tărâmuri. Făcându-ne mai vulnerabili(e) şi mai conştienţi(te) de vulnerabilitatea noastră, Neptun în Peşti sporeşte nevoia şi importanţa discernământului, stabilind limite şi având grijă de ceea ce permitem în câmpul nostru energetic.


Invitaţie la capitulare

Tranzitul lui Neptun ne invită întotdeauna să ne predăm, să renunţăm la nevoia de a controla viaţa şi de a o modela prin voinţa noastră. Creşterea noastră în acest timp este proporţională cu acceptarea noastră a ceea ce apare şi cu devotamentul nostru de a trăi în aliniament cu adevărul.





Când Neptun este foarte proeminent pe cer, deseori simţim un sentiment de letargie, confuzie şi o încetinire generală a ritmului nostru obişnuit de viaţă. Acestea sunt menite să ne schimbe atenţia spre interior, astfel încât să putem începe să acordăm atenţie la ceva la care în mod normal nu i-am acorda atenţie. Tranzitele lui Neptun pot corespunde şi cu experienţe de deziluzie. Apropie-te de adevăr. După ce ai recunoscut că ai fost prins(ă) în fantezie sau iluzie, ai şansa de a înţelege ce se află în spatele acestei situaţii şi de a te confrunta cu ceva despre care trebuia să devii conştient(ă).


Staţionarea lui Neptun

Expresia planetelor în mişcare directă, în comparaţie cu cea a planetelor în mişcare retrogradă, este mai evidentă, mai uşor de recunoscut. Cu toate acestea, efectele tranzitelor lui Neptun sunt întotdeauna greu de înţeles sau de observat cu claritate.

Planetele staţionare pare că se opresc înainte de a schimba direcţia. În acest moment, putem avea senzaţia că timpul se opreşte şi totul decurge extrem de lent. Când corpurile cereşti sunt staţionare, ele sunt mai aproape de Pământ şi temele arhetipale asociate cu acestea devin mai relevante. Faza de post-umbră care are loc ulterior reprezintă un moment pentru implementarea şi acţiunea asupra intuiţiilor şi cunoştinţelor pe care le-am dobândit în timp ce planeta era retrogradă. Începem să integrăm aceste lecţii în viaţa noastră, să ne vorbim şi să mergem din nou înainte.

În aceste zile, am putut observa o creştere a creativităţii, imaginaţiei, sensibilităţii şi tendinţei noastre de a visa cu ochii deschişi. Neptunul este asociat cu producţia de melatonină şi cu ciclurile noastre de somn: visele noastre sunt probabil să fie deosebit de vii şi pline de simbolism în acest moment. Păstrarea unui jurnal de vise şi notarea a ceea ce ne amintim imediat ce ne trezim este posibil să ne ajute să descifrăm mesajele din mintea noastră inconştientă.






Eliberarea faţă de iluzii

Când Neptun este staţionar, iluziile pe care ne-am bazat pot fi descoperite. În cele din urmă, Neptun este despre adevăr, iar tranzitele sale ne pot arăta disponibilitatea noastră de a face faţă. Deoarece a face faţă adevărului necesită adesea muncă personală profundă şi niveluri inconfortabile de onestitate, evadarea şi evitarea pot fi tentante. Acestea sunt umbre ale arhetipului Neptun care ar putea apărea în această perioadă.

Activarea puternică a lui Neptun ar putea intensifica sentimentele de confuzie şi incertitudine care apar în perioadele de tranziţie când vechiul se estompează şi noul nu s-a manifestat încă, când trecem de la un nivel de conştientizare la altul.

Chiar dacă nu înţelegem sensul şi scopul prin care trecem, avem totuşi opţiunea de a-l naviga cu credinţă. Predarea în faţa realităţii pe care o trăim şi acceptarea consecinţelor revelaţiilor pe care le experimentăm în această perioadă au potenţialul de a ne ajuta să ne conectăm la un nivel mai profund de încredere în viaţă, în momentul ei şi în planurile ei pentru noi.





Copyright © horoscop-urania.org. Informaţiile pot fi preluate de alte publicaţii online doar cu citarea sursei cu link activ, indexabil. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Trimiteţi pe Facebook Trimiteţi pe Twitter Abonare prin RSS