Pisica – înger sau ceva malefic?

 
Primiţi horoscopul direct în căsuţa dvs. de e-mail
Pisica – înger sau ceva malefic?


De-a lungul istoriei, s-a dovedit că oamenii fie au iubit, fie au urât pisica. Multe civilizaţii antice puternice ţineau pisicile la rang înalt. Egiptenii aveau propria zeiţă felină – pe nume Bastet – despre care se credea că protejează gospodăriile de rele.

Grecii antici şi romanii asociau pisicile cu productivitatea şi cu Luna. Iar în India, pisicile simbolizează naşterea. Odată cu răspândirea creştinismului, în perioada medievală, pisicile au început să fie văzute ca şi ceva malefic. Ele au devenit, astfel, simbolul magiei negre şi al Întunericului.


De ce această schimbare drastică?

S-ar putea ca acest lucru să fi fost determinat de caracteristicile tipice ale pisicilor, dar şi de calităţile pe care oamenii le-au atribuit pisicilor. Pisicile, prin natura lor, sunt independente şi tenace. Chiar dacă sunt abandonate, au capacitatea înnăscută de a supravieţui în sălbăticie. În plus, nu renunţă niciodată la felul lor de a fi pentru a fi pe placul oamenilor.






Pisicile sunt în mod natural graţioase, elegante şi au o notă de mister. Pot vedea bine în întuneric şi le place să umble noaptea. Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care oamenii au început să asocieze pisicile cu magia neagră. La urma urmei, întunericul este locul unde stau fricile umane. Întunericul înseamnă necunoscut, supranatural şi este considerat periculos pentru oameni.






Pisicile şi lumea spiritelor

Pisicile sunt simbolul femininului misterios şi împuternicit şi s-a considerat întotdeauna că simbolizează intuiţia, puterile psihice, senzualitatea, vindecarea, magia şi misterul. De asemenea, se crede că pisicile ar putea proteja oamenii datorită capacităţii lor de a comunica cu lumea spiritelor.

Pisicile protejează casa de intruşi şi forţe malefice cu aura lor extrem de puternică. Ele pot alunga rapid spiritele rele şi pot elimina energiile negative dintr-o gospodărie. O pisică te poate proteja de magia neagră şi de atacurile psihice. Pisicile au o energie atât de puternică, încât doar să fii în preajma uneia te poate ţine în siguranţă de intenţiile rele ale cuiva.






Pisicile – îngeri păzitori

Pisicile pot acţiona şi ca paznici sau ghizi spirituali, aducând mesaje importante din tărâmurile superioare. În cazul în care ai avut o legătură extrem de puternică cu pisica ta care nu mai e printre noi, este foarte posibil ca ea să fi devenit gardianul tău din tărâmul spiritelor. Chiar dacă nu există nicio dovadă în acest sens, este totuşi un gând reconfortant pentru orice iubitor(are) de pisici.

Cu toate acestea, nu trebuie să ai o pisică ca ghid spiritual pentru a învăţa lucruri de la ea. Urmăreşte-ţi animalul de companie sau orice altă pisică şi poţi obţine informaţii valoroase.

De la pisici poţi învăţa că nu trebuie să laşi pe alţii(tele) să-ţi zdrobească spiritul. Poţi învăţa să-ţi iei puterea înapoi, să îţi pui nevoile pe primul loc şi să îţi aperi singur(ă) spatele. Pisicile au fost asociate cu întunericul multă vreme. Poate că este timpul să-ţi îmbrăţişezi propriul întuneric, să nu mai fugi de el. Poate că este timpul să găseşti zeul din tine, să-ţi descoperi flacăra magică, să te relaxezi, să nu mai iei viaţa atât de în serios. Felul relaxat de a fi al pisicilor te poate învăţa că nu trebuie să-ţi epuizezi toate resursele îngrijorându-te pentru fleacuri.






Ce mesaje trimit pisicile?

Unul dintre mesajele pe care le transmit pisicile este acela că tot ce se petrece este în regulă şi face parte dintr-un plan divin, chiar dacă, la prima vedere, nu este deloc aşa. Pisicile te pot învăţa să fii ancorat(ă) în prezent şi să te bucuri de micile plăceri ale vieţii. Te poţi plimba în natură, poţi mânca ceva bun, poţi dormi mai mult câteodată. Fără ca acest lucru să însemne că fugi de responsabilităţi.

Chiar dacă crezi sau nu în puterile paranormale ale pisicilor, trebuie să recunoşti că este foarte relaxant să ţii o pisică în braţe şi să o mângâi. Mai mult, mângâierea unei pisici, are efectul unei şedinţe terapeutice. Inclusiv torsul pisicii are efecte vindecătoare.





Copyright © horoscop-urania.org. Informaţiile pot fi preluate de alte publicaţii online doar cu citarea sursei cu link activ, indexabil. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Trimiteţi pe Facebook Trimiteţi pe Twitter Abonare prin RSS