După 100 de ani, eveniment rar pe cer. 6 aştri vor fi aliniaţi perfect

 
Primiţi horoscopul direct în căsuţa dvs. de e-mail
După 100 de ani, eveniment rar pe cer. 6 aştri vor fi aliniaţi perfect


Cerul nopţii din 24 iunie 2022 va găzdui un eveniment rar. Cu 40 de minute înainte de răsăritul soarelui, 5 planete plus Luna vor fi vizibile cu ochiul liber, aliniate perfect, asemenea răţuştelor pe lac. Potrivit astronomului Gary Seronik, o asemenea paradă planetară a mai avut loc acum 100 de ani, iar următoarea va fi în anul 2040. Mercur, Venus, Luna, Marte, Jupiter şi Saturn vor fi aliniate perfect, în adevărata lor ordine începând de la Soare. Toate cele 5 planete s-au mai aliniat o dată pe cer în aceeaşi ordine acum 18 ani. Dar, de data aceasta, li se alătură şi Luna.


Semnificaţii astrologice

Deşi conjuncţiile sunt destul de comune în astrologie, un astfel de aliniament de 5 planete este o raritate. Mercur, Venus, Jupiter şi Saturn reprezintă, în ordine, comunicarea, dragostea impulsul, abundenţa, disciplina şi respectul. Unindu-şi forţele, aceste planete aduc claritate şi ne invită să ne ocupăm de acele dezechilibre astfel încât să ne aliniem cu propriile noastre intenţii.






Cum se pot vedea cei 6 aştri

Nu e nevoie de binoclu pentru a vedea această procesiune mistică a planetelor, dar va trebui să setezi alarma. Căci, pentru o mai bună vizibilitate, va trebui să te trezeşti cu 40 de minute înainte de răsăritul soarelui. Mercur va fi cel mai dificil de observat deoarece este prea apropiat de Soare.

În emisfera nordică, va trebui să priveşti spre est/sud-est. Aplicaţii precum Google Sky te pot ghida.

„Planetele se apropie adesea una de cealaltă şi se îndepărtează, dar aceasta este o aliniere amuzantă. Este un fel de tur al sistemului solar pe care îl poţi face gratuit”, a declarat Michelle Thaller, astronom la NASA.






Thaller a precizat că alinierea planetară, deşi rară, nu prezintă niciun pericol pentru oamenii de pe Pământ. Doar că atracţia gravitaţională de la toate planetele poate influenţa mareele pe Pământ. Cea mai mare influenţă o are Venus, deşi nu se compară cu forţa de atracţie a Lunii. În ceea ce priveşte navele aflate în spaţiu, Thaller a spus că pot simţi forţe extrem de mici, pe măsură ce gravitaţia de pe planete le atrage.





Copyright © horoscop-urania.org. Informaţiile pot fi preluate de alte publicaţii online doar cu citarea sursei cu link activ, indexabil. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Trimiteţi pe Facebook Trimiteţi pe Twitter Abonare prin RSS