Calendarul planetelor retrograde în 2022

 
Primiţi horoscopul direct în căsuţa dvs. de e-mail
Calendarul planetelor retrograde în 2022


Acest an este foarte interesant din punct de vedere astrologic şi plin de evenimente. Toate planetele din sistemul nostru solar se mişcă în jurul Soarelui. La fel şi Pământul. Doar că, de la nivelul Pământului, pare că acesta stă pe loc, iar celelalte se învârt în jurul Pământului.

Această iluzie optică generează ideea că unele planete merg înainte, în timp ce altele merg înapoi. Totuşi, această mişcare retrogradă joacă un rol important în vieţile noastre. Planetele intră în mişcări retrograde în intervale diferite de timp şi au efecte diferite. Iată cum arată calendarul planetelor retrograde în 2022.


Mercur retrograd

Planeta Mercur are nevoie de 88 de zile pentru a face o rotaţie completă în jurul Soarelui. Mercur are trei mişcări retrograde pe an, fiecare dintre ele durează între 19 şi 24 de zile. Când Mercur retrogradează te poţi aştepta la greşeli, neînţelegeri, probleme în comunicare, transport.




Nu este indicat să semnezi contracte, să cumperi produse noi sau să începi proiecte noi când Mercur este retrograd. Pe de altă parte, retrogradarea lui Mercur este un interval excelent pentru planificări, cercetare şi pregătirea pentru acţiunile viitoare.

10 septembrie - 2 octombrie 2022: Mercur își va începe mișcarea aparent retrogradă în Balanță și o va finaliza în semnul Fecioarei. 29 decembrie: Mercur începe a patra retrogradare în semnul Capricornului.



Venus retrograd

Planeta Venus are nevoie de 225 de zile pentru a face o rotaţie completă în jurul Soarelui. Venus intră în mişcare retrogradă o dată la aproximativ 18 luni şi rămâne astfel aproximativ 6 săptămâni. Când planeta Venus retrogradează, dragostea şi banii intră sub lumina reflectoarelor.

Vechi relaţii ar putea reveni în viaţa ta fie pentru a fi reluate, fie pentru a fi închise aşa cum se cuvine. Nu face investiţii când Venus este retrograd, căci acele acţiuni şi-ar putea pierde din valoare.

Venus a fost retrograd în Capricorn între 18 decembrie 2021 şi 28 ianuarie 2022.




Marte retrograd

Planeta Marte are nevoie de 687 de zile pentru a face o rotaţie completă în jurul Soarelui. Marte intră în mişcare retrogradă la aproximativ doi ani şi două luni, iar perioada de retrogradare durează între 55 şi 80 de zile.

Când Marte intră în mişcare retrogradă, acţiunile noi devin dificile. Ocupă-te în acest răstimp de lucrurile lăsate neterminate. În 2022, Marte intră în mişcare retrogradă în Gemeni, între 30 octombrie 2022 şi 12 ianuarie 2023.




Jupiter retrograd

Planeta Jupiter are nevoie de 12 ani pentru a face o rotaţie completă în jurul Soarelui. Jupiter intră în mişcare retrogradă în fiecare an, timp de aproximativ 120 de zile. Când Jupiter este retrograd este o perioadă favorabilă să îţi revizuieşti credinţele, ideile, sistemul de valori.

În 2022, Jupiter va retrograda în perioada 28 iulie - 26 noiembrie, mai întâi în semnul Berbec şi va încheia retrogradarea în Peşti.


Saturn retrograd

Planeta Saturn are nevoie de 29,4 ani pentru a face o rotaţie completă în jurul Soarelui. Saturn intră în mişcare retrogradă în fiecare an pentru aproximativ 140 de zile. Când Saturn este retrograd este o prielnică să-ţi revizuieşti relaţiile, să lucrezi pentru scopurile pentru viitor, să îţi asumi responsabilitatea pentru ce ai.

Saturn retrograd este despre a-ţi restructura modul în care îţi manifeşti realitatea şi despre a găsi noi modalităţi de a înfrunta obstacolele. În 2022, Saturn va fi retrograd în Vărsător între 4 iunie şi 22 octombrie.




Uranus retrograd

Planeta Uranus are nevoie de 84 de ani pentru a face o rotaţie completă în jurul Soarelui şi petrece aproximativ 7 ani în fiecare semn al zodiacului. Uranus intră în retrograd aproximativ în fiecare an, pentru circa 148 de zile. Când face acest lucru, focusul se mută asupra libertăţii interioare.

Uranus a fost retrograd în Taur între 19 august 2021 şi 18 ianuarie 2022, iar în 2022 va fi în mişcare retrogradă tot în Taur, între 24 august 2022 şi 23 ianuarie 2023.




Neptun retrograd

Planeta Neptun are nevoie de 164 de ani pentru a face o rotaţie completă în jurul Soarelui şi petrece aproximativ 14 ani în fiecare zodie. Neptun retrogradează în fiecare an pentru aproximativ 150 de zile.

Când Neptun este retrograd, intră sub vizor spiritualitatea, liniştea sufletească şi viziunea. În 2022, Neptun va fi retrograd în Peşti, între 28 iunie şi 4 decembrie.


Pluto retrograd

Planeta Pluto are nevoie de 248 de ani pentru a face o rotaţie completă în jurul Soarelui şi petrece aproximativ 21 de ani în fiecare zodie. Pluto intră în retrograd aproximativ în fiecare an, pentru aproximativ 5-6 luni.

Când Pluto retrogradează, este o bună perioadă pentru a reflecta asupra modului în care îţi schimbi viaţa. În acest an, Pluto va retrogradă în Capricorn între 29 aprilie şi 8 octombrie.

În 2022, vom avea parte de o retrogradare a lui Pluto între 29 aprilie şi 9 octombrie, în Capricorn.




Copyright © horoscop-urania.org. Informaţiile pot fi preluate de alte publicaţii online doar cu citarea sursei cu link activ, indexabil. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Trimiteţi pe Facebook Trimiteţi pe Twitter Abonare prin RSS