Meditaţia Lunii. La ce te ajută privitul Lunii

 
Primiţi horoscopul direct în căsuţa dvs. de e-mail
Meditaţia Lunii. La ce te ajută privitul Lunii


Poate că eşti un/o pasionat(ă) al/a Lunii, care îşi propune să rămână la curent cu ciclurile acesteia, îşi inventează propria apă lunară sau foloseşte ocazional o aplicaţie de observare a stelelor pentru a verifica ce constelaţii sunt deasupra capului pe cer. Sau poate că pur şi simplu ai găsit întotdeauna ademenitoare vederea Lunii şi nu prea poţi să îţi dai seama de ce. Oricum ar fi, s-ar putea să te simţi atras(ă) de ideea privirii Lunii, o practică minte-corp care poate deveni parte din rutina ta obişnuită de meditaţie.


Acest lucru îi dă automat mai multă importanţă, din punct de vedere energetic

Acest fenomen poate fi văzut în mişcarea continuă a mareelor oceanului, care de multe ori reflectă suişurile şi coborâşurile emoţionale pe care le experimentăm. Şi aşa cum Luna ne afectează mareele, ne poate afecta şi pe noi, permiţându-ne să ne racordăm la energia curentă şi oferindu-ne capacitatea de a ne centra.

În astrologie, Luna acţionează ca busola noastră emoţională şi guvernează mintea inconştientă. Deci, atunci când priveşti Luna, lucrezi cu această parte a ta. Şi din moment ce Luna se referă şi la energia feminină în formele sale cele mai pure, atunci când privim Luna, ne deschidem pentru a primi tipul de îngrijire pe care l-am putea primi doar de la mamele sau bunicile noastre.






Nu este o experienţă în întregime cerebrală

Privirea Lunii poate fi un instrument care să te ajute să te conectezi cu corpul. Mulţi oameni experimentează informaţii intuitive prin corpul lor, ca un sentiment intestinal. Lucrul cu Luna te poate ajuta să îţi întăreşti intuiţia.


Cum să priveşti Luna?

Pentru a privi pur şi simplu Luna – şi nu neapărat să meditezi – nu trebuie să urmezi un anumit protocol pas cu pas. În schimb, este vorba de a-ţi folosi intuiţia şi de a explora ceea ce ţi se pare potrivit.






Ascultă-ţi intuiţia!

Când lucrezi cu privirea Lunii, lasă cunoaşterea interioară să se concretizeze. Nu te lăsa prins(ă) în dialogul interior al gândurilor tale.

Nu este neobişnuit ca oamenii să experimenteze imagini, senzaţii, eliberări emoţionale dramatice şi vindecătoare, în timp ce se aliniază la forţa vindecătoare a Lunii.


Stabileşte o intenţie!

Priveşte Luna într-o noapte cu Lună Plină, dar poţi alege orice fază a Lunii. Dacă Luna este Nouă sau în creştere, gândeşte-te la ceva ce ţi-ar plăcea să creşti. Dacă Luna este Plină sau în descreştere, gândeşte-te la ceva la care ai vrea să renunţi. Ţine acea idee în minte în timp ce priveşti Luna.






Vorbeşte cu Luna!

Vei găsi confort atunci când vorbeşti cu Luna, poate punând o întrebare despre o anumită luptă emoţională prin care ai putea trece.


Cum să practici meditaţia privind Luna?

Meditaţia privind Luna este mai mult o experienţă intenţionată care provine din tehnica yoghină Trataka (privire constantă).

Pentru început, stai singur(ă) într-un spaţiu deschis, dacă este posibil, pentru a aprecia frumuseţea Lunii. Apoi, închide ochii şi inspiră. În timp ce expiri, deschide ochii şi concentrează-te asupra Lunii.

Priveşte Luna cu curiozitate. Gândeşte-te la forma şi la contururile sale ca şi cum ai fi observat un obiect pe care-l iubeşti cu adevărat.

Simte că, în timp ce respiri şi observi, poţi începe să atragi în tine calităţile răcoritoare ale luminii Lunii, umplându-ţi corpul cu această lumină vindecătoare. Anticii numeau poetic meditaţia „a fi străpuns de Lună”.

O sesiune de meditaţie de privire a Lunii poate varia de la 3 la 30 de minute.






Beneficiile privirii Lunii

Fie că priveşti pur şi simplu Luna sau meditezi în timp ce priveşti Luna, respiraţia ta va încetini şi, în mod ideal, expiraţiile vor deveni mai lungi decât inspiraţiile, ceea ce activează sistemul nervos parasimpatic. Între timp, Trataka a fost legată de reducerea anxietăţii şi îmbunătăţirea funcţiei cognitive la adulţii în vârstă.

În esenţă, privirea Lunii este o oportunitate de a te simţi mai conectat(ă) la natură, despre care studiile spun că întăreşte bunăstarea psihologică.

Conexiunea noastră cu noi înşine este direct legată de conexiunea noastră cu natura. Când contemplăm natura şi Luna, ni se reaminteşte că acest Univers este vast şi că suntem o mică pată în el. De multe ori nu ne lasă să ne simţim singuri(e), ci readuce problemele noastre în perspectivă.





Copyright © horoscop-urania.org. Informaţiile pot fi preluate de alte publicaţii online doar cu citarea sursei cu link activ, indexabil. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Trimiteţi pe Facebook Trimiteţi pe Twitter Abonare prin RSS