Sfaturi pentru părinţii ce au copii născuţi în zodia Gemeni

 
Primiţi horoscopul direct în căsuţa dvs. de e-mail
Sfaturi pentru părinţii ce au copii născuţi în zodia Gemeni


Copilul(a) născut(ă) în zodia Gemeni: minte iute şi ageră

Pentru copilul(a) Gemeni, varietatea este frumuseţea vieţii. El(a) este rapid(ă) şi prezent(ă) pretutindeni. Provocarea principală va fi să înveţi să ţii pasul cu el(a).

Copilul(a) tău(a) din Gemeni se va uita la tine cu ochi mari şi veseli, cu o însufleţire mai mare decât a celorlalţi(te) copii(le), făcându-te să râzi în timp ce el(a) îţi arată clar că se întâmplă multe în capul său dulce.

Şi dacă e un/o copil(ă) vorbăreţ(aţă) de timpuriu, practic el(a) îşi împlineşte natura reală, aceea de mare comunicator(are). De îndată ce va putea să spună „mamă, tată” se va naşte şi iubirea lui/ei infinită pentru vorbit.






Copilul(a) din Gemeni este şarmant(ă), comunicativ(ă) şi sociabil(ă). Asigură-te că este mereu înconjurat(ă) de cărţi şi puzzle-uri care să îi stimuleze mintea şi dă-i mult spaţiu şi instrumente la dispoziţie pentru numeroasele sale proiecte.

Este tensionat(ă) aşa că asigură-te să nu se extenueze în eforturile sale continue de a face prea multe lucruri deodată şi de a acumula prea mult. Domoleşte-l(o) prin odihnă şi pauze frecvente.

Copilul(a) din Gemeni iubeşte tot ce este nou şi tinde să se mute brusc de la o activitate la alta.

De îndată ce va stăpâni o nouă provocare, se va plictisi de ea şi va merge mai departe. Şi starea sa de spirit se poate schimba cât ai clipi din ochi.






Mulţi(te) copii(le) Gemeni sunt indecişi(se) şi se răzgândesc foarte des. Partea cealaltă a monedei este faptul că sunt adaptabili(e). E adevărat că cei(le) mici preferă să aibă o multitudine de experienţe în defavoarea profunzimii înţelegerii pentru mai puţine experienţe, însă ca părinte îl/o poţi ajuta să înveţe să se focalizeze şi să îşi dezvolte abilităţile.

Copilul(a) Gemeni va excela la citit, scris, dezbateri logice şi orice implică dexteritate, inclusiv cântatul la pian.

Datorită varietăţii de interese, copilul(a) Gemeni tinde să aibă mulţi(te) prieteni(e) şi deseori va fi centrul cercului de amici(e), excelând în mod natural la ceea ce noi adulţii numim relaţii strânse interumane.






La subiectul sentimente, nu te aştepta să fie prea sensibil(ă). Latura sa intelectuală este bine dezvoltată, dar latura sentimentală rămâne în urmă. El(a) este mai mult raţional(ă) decât emotiv(ă) şi, dacă vă supără, nu vă obosiţi să vă îmbufnaţi. Nu va avea niciun efect asupra lui/ei pentru că nu vă înţelege ce faceţi.

Este mult mai eficient să îi spuneţi că v-a supărat. Va aprecia acest lucru şi va dori să înveţe despre diversitatea oamenilor, a sentimentelor şi reacţiilor lor. Deşi pare isteţ(aţă) şi matur(ă), mereu va avea de învăţat în domeniul emoţiilor umane.

Deşi nu este prea sensibil(ă), poate fi capricios(asă). Este un cameleon, întotdeauna în schimbare, de parcă ar fi mai mulţi(te) copii(le) concentraţi(te) într-unul(a) singur(ă). Aminteşte-ţi că varietatea e constanta lui/ei şi îl/o vei înţelege mai bine.






Dacă devine nervos(asă) sau iritat(ă), distrage-i atenţia şi îndreaptă-l/îndreapt-o în direcţia dorită. Este maleabil(ă) şi se poate schimba la fel de repede şi de uşor ca adierea vântului.


Sfaturi pentru creşterea copilului(ei) Gemeni

Inteligent(ă) şi îndemânatic(ă), acest(astă) micuţ(ă) pus(ă) pe distracţie nu se poate focaliza. Este important să se bucure de varietate în timp ce îl/o înveţi cum să se concentreze şi că este vital să asculte. El(a) este isteţ(aţă) dar trebuie să înveţe lecţia tactului şi a diplomaţiei dar şi să înveţe să cunoască mai bine sentimentele.

Dintre cele mai bune lucruri pe care i le poţi arăta, valoarea şi frumuseţea ascultării celorlalţi(te), mai ales a celor care nu sunt la fel de ageri(e) ca el(a) sunt cele mai importante. Îi place să vorbească însă îi vine greu să asculte. Învăţaţi-l(o) faptul că procesul comunicării are două sensuri.






Părintele născut în zodia Gemeni, marele comunicator

Ca părinte născut în zodia Gemeni, aduci în căminul tău un aer de distracţie şi umor. Îţi place să îţi provoci intelectual familia, aşa că deseori poţi fi găsit(ă) jucând puzzle, cărţi sau scrabble cu copiii(lele) după masa de seară.

Comunicarea este unul din punctele tale forte, dar fiind Gemeni, tinzi să îţi raţionalizezi emoţiile, ajungând prins(ă) în conexiuni logice mentale.

Aşa că asigură-te că îi/le ajuţi pe copiii(lele) tăi(ale) să ştie ce simţi, în special cât de mult îi/le iubeşti şi îi/le susţii. Fii deschis(ă) la inimă şi plin(ă) de compasiune cu ei(le) ori de câte ori ai nevoie.






Copiii(lele) tăi(ale) vor adora mintea ta sclipitoare. Gusturile tale se schimbă iar copiii(lele) tăi(ale) găsesc asta stimulator şi incitant.

Asigură-te însă că le oferi şi o bază stabilă. Copiii(lele) au nevoie de continuitate şi rutină şi este important să formezi copiilor(lelor) ritualuri pe care se pot baza, cum ar fi mese ordonate în familie, rutina somnului de seară, timp pentru teme şi exerciţii şi tot aşa mai departe.





Copyright © horoscop-urania.org. Informaţiile pot fi preluate de alte publicaţii online doar cu citarea sursei cu link activ, indexabil. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Trimiteţi pe Facebook Trimiteţi pe Twitter Abonare prin RSS