3 martie 2022: triplă conjuncţie Venus-Marte-Pluto în Capricorn

 
Primiţi horoscopul direct în căsuţa dvs. de e-mail
3 martie 2022: triplă conjuncţie Venus-Marte-Pluto în Capricorn


Ziua de 3 martie 2022 are o însemnătate aparte şi din punct de vedere astrologic, nu numai numerologic. Este ziua în care Venus şi Marte fac conjuncţie cu Pluto, în Capricorn. Această conjuncţie este extrem de intensă şi se construieşte de aproximativ două săptămâni. S-ar putea să fii deja familiar(ă) cu această energie, doar că acum se atinge punctul culminant! Nu este ceva pe care să-l tratezi cu superficialitate.

Venus semnifică ceea ce ne dorim. Marte este despre ce facem ca să obţinem ceea ce dorim. În mod normal, conjunctiva dintre Venus şi Marte nu trebuie să ne îngrijoreze, dimpotrivă. Ne poate da hotărârea, încăpăţânarea de a merge înainte spre împlinirea visurilor noastre. Până când intră în scenă Pluto. Pluto reprezintă puterea colectivului, dorinţa Universului!


Când Pluto face conjuncţie două lucruri se pot întâmpla:

1. Se întruchipează arhetipul Pluto la nivel de identitate şi se „abuzează” de puterea personală.

2. Se proiectează energia plutonică în lumea exterioară şi toată lumea se simte total neputincioasă şi la mila destinului, a evenimentelor care se petrec şi a altor oameni. Cheia pentru a lucra cu acest tranzit incredibil de intens este să înţelegi ce vrei cu adevărat şi ce vrea, de fapt, Pluto. Când se atinge echilibrul, recompensele plutonice sunt incredibile.






Venus, Marte şi Pluto, în mitologie

În mitologie, Venus este zeiţa frumuseţii şi a iubirii. Ea se întâlneşte cu micuţul Pluto, simbolul zeului morţii şi al lumii de dincolo. Doar că nu vine neînsoţită, ci împreună cu iubitul său, Marte – zeul acţiunii şi al agresiunii care, atunci când este provocat, devine zeul războiului.

Venus şi Marte pot fi văzute în fiecare dimineaţă în această săptămână, dacă te uiţi spre est înainte de răsărit. Întâlnirea lor zilnică din parcursul ultimelor două săptămâni culminează cu încrucişarea cu Pluto.






Ce înseamnă această triplă întâlnire?

Venus îl întâlneşte pe Pluto cel puţin o dată pe an, amintindu-ţi despre poveştile cu zeiţe coborâte în lumea de dincolo pentru a nu se mai întoarce niciodată: Ishtar, Persefona, Euridice şi chiar regina din Saba, care s-a sacrificat în numele înţelepciunii.

După ce a fost păcălită şi sedusă de Solomon, aceasta a scris: „Am căzut din cauza înţelepciunii, dar nu am fost nimicită!”. Această poveste este despre divinitatea feminină care şi-a adunat forţele pentru transformarea totală. În ciclurile mitologice, zeiţa decade, este judecată, apoi revine. Dar atunci când revine nu există poveşti.





Copyright © horoscop-urania.org. Informaţiile pot fi preluate de alte publicaţii online doar cu citarea sursei cu link activ, indexabil. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Trimiteţi pe Facebook Trimiteţi pe Twitter Abonare prin RSS