Când este următorul Mercur Retrograd 2022?

 
Primiţi horoscopul direct în căsuţa dvs. de e-mail
Când este următorul Mercur Retrograd 2022?


Aproape toate planetele majore din zodiac au perioade retrograde care apar în mod regulat în astrologie, în timpul cărora par să se mişte înapoi pe cursul lor obişnuit. Aceste mişcări retrograde ne cer să încetinim şi să reflectăm asupra zonelor vieţii noastre conduse de planeta retrogradată.

Dar cele mai comentate dintre toate retrogradele sunt perioadele retrograde ale lui Mercur, iar aceste tranzite frustrante au loc de trei până la patru ori pe an, timp de aproximativ trei săptămâni. Sunt cunoscute pentru că provoacă tot felul de probleme în comunicare, programare, dispozitive tehnologice şi nu numai.

Motivul pentru care mişcările retrograde ale lui Mercur se simt adesea ca fiind cele mai haotice retrograde dintre toate, este probabil pentru că se întâmplă mai frecvent decât alte retrograde planetare – celelalte planete inversează cursul de la o dată pe an la o dată la doi ani – şi pentru că planeta Mercur guvernează atât de multe aspecte de zi cu zi ale vieţii noastre, inclusiv gândirea, sincronizarea, călătoriile, comunicarea şi partajarea informaţiilor.






Când energia lui Mercur intră în modul reflectare/rafinare/revizuire în timpul unui retrograd, iar aceste elemente nu funcţionează fără probleme, poate crea o experienţă frustrantă la locul de muncă, în călătorii şi în viaţa ta socială.

Prima perioadă retrogradă a lui Mercur din 2022 a început în 14 ianuarie 2022, unde s-a aflat până în 3 februarie. Acest retrograd este unul dintre cele patru cu care va trebui să ne confruntăm anul acesta, aşa că va fi un bun antrenament pentru aţi verifica de două ori programul, a te asigura că e-mailurile sunt rezolvate etc.


Când începe retrogradul Mercur?

Mercur intră într-o perioadă retrogradă la fiecare trei până la patru luni, ceea ce face ca acest fenomen planetar să fie o parte frecventă a peisajului nostru cosmic. Deşi de obicei avem doar trei perioade retrograde Mercur pe an, 2022 ne va oferi un total de patru. Prima, aşa cum spuneam, pe în ianuarie, iar următoarele în 10 mai, 9 septembrie şi, respectiv 29 decembrie. Ţine cont de aceste date, astfel încât să poţi încerca să închei orice lucru neterminat din proiectele tale şi să ai conversaţii importante înainte ca situaţiile să escaladeze.






Deci, când este următorul Mercur retrograd?

Mercur retrograd primăvara 2022 începe în 10 mai.
Mercur retrograd vara/toamna 2022 începe în 9 septembrie.
Mercur retrograd iarna 2022/2023 începe în 29 decembrie.


Când se termină retrogradul Mercur?

În timp ce Mercur retrogradează mai frecvent decât alte planete, are şi cea mai scurtă perioadă retrogradă, care durează aproximativ trei săptămâni. Trei săptămâni se pot simţi ca trei luni atunci când te confrunţi cu probleme clasice de programare, probleme de sincronizare şi probleme de comunicare pentru care aceste perioade sunt renumite. Primul Mercur retrograd al anului s-a încheiat în 3 februarie, ceea ce înseamnă că planeta îşi reîncepe rotirea obişnuită înainte – cunoscută şi sub numele de „mergere directă” – la acea dată.






Iată datele de încheiere pentru următoarele runde ale lui Mercur retrograd 2022:

Mercur retrograd primăvara 2022 se încheie în 3 iunie.
Mercur retrograd vara/toamna 2022 se încheie în 2 octombrie.
Mercur retrograd iarna 2022/2023 se încheie în 18 ianuarie 2023.
Marchează-ţi calendarul cu aceste date, astfel încât să ştii că te afli în claritate cosmică (şi nu poţi învinovăţi Mercur retrograd pentru problemele din următoarele câteva luni).


Aşteaptă-te la confruntări de comunicare

Mercur guvernează comunicarea, aşa că atunci când este retrograd, este posibil să interpretezi greşit informaţii de la alţii(tele) sau să spui ceva ce nu vrei. Gândeşte-te înainte de a vorbi şi alege-ţi cu înţelepciune cuvintele pentru a evita o confuzie şi reciteşte-ţi toate textele şi e-mailurile înainte de a apăsa pe „Enter”, pentru a te asigura că nu spui ceva greşit.


Programul tău se va simţi ca o harababură

Sincronizarea este inevitabil dezactivată în timpul retrogradului Mercur, aşa că nu fi şocat(ă) dacă mai multe planuri ajung să fie anulate în ultimul moment sau dacă pierzi accidental o întâlnire. Încearcă să adopţi o atitudine mai favorabilă când vine vorba de administrarea programului tău în aceste perioade – şi acordă-ţi timp suplimentar pentru a te deplasa, deoarece Mercur reglementează şi transportul.






Evită să începi noi proiecte sau să semnezi documente

Semnarea de contracte, luarea de decizii sau achiziţii majore, începerea de noi proiecte nu este recomandată în timpul unei perioade retrograde Mercur. Este cel mai probabil să pierzi un detaliu important sau să fii confuz(ă) în timp ce citeşti literele mici, ceea ce face probabil să regreţi decizia mai târziu. Încearcă să amâni orice noi eforturi sau acorduri mari până la sfârşitul retrogradului.


Dispozitivele tale tehnice ar putea începe să îşi facă de cap

Deoarece Mercur guvernează capacitatea de a partaja informaţii, perioadele sale retrograde pot avea un efect major asupra dispozitivelor tehnologice – aşa că nu fi surprins(ă) dacă aplicaţiile tale se blochează sau laptopul tău îşi va face de cap. Este întotdeauna o idee bună să faci copii de rezervă pentru toate fişierele, înainte de începerea unei perioade retrograde.


Dar retrogradele lui Mercur pot fi şi ele utile

Mercur retrograd nu este în mod inerent un lucru rău – dacă ştii la ce să te aştepţi şi să iei măsurile de precauţie adecvate, le poţi folosi ca verificări trimestriale pentru a reevalua unde te afli şi a recalibra busola; pentru a te asigura că ajungi unde doreşti. Fă efort suplimentar pentru a încetini, de a gândi bine lucrurile şi de a evita orice călătorii sau decizii majore şi vei ieşi cu capul mai limpede decât înainte.





Copyright © horoscop-urania.org. Informaţiile pot fi preluate de alte publicaţii online doar cu citarea sursei cu link activ, indexabil. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Trimiteţi pe Facebook Trimiteţi pe Twitter Abonare prin RSS