Cele mai puternice superstiţii legate de privitul în oglindă noaptea

 
Primiţi horoscopul direct în căsuţa dvs. de e-mail
Cele mai puternice superstiţii legate de privitul în oglindă noaptea


Originile superstiţiilor se pierd în negura timpurilor, dar multe dintre ele sunt respectate până în ziua de azi. Poate şi pentru că unele reuşesc să ne dea fiori. O mare parte dintre superstiţii sunt legate de oglinzi. Spre exemplu, cea legată de privitul în oglindă în timp de noapte. Află, în rândurile următoare, de ce nu e bine să te uiţi în oglindă noaptea.


De ce nu e bine să te uiţi în oglindă noaptea

Această superstiţie are la bază o legendă de origine slavă, potrivit căreia oglinda ar fi poarta dintre lumea celor vii şi lumea celor morţi. S-a format, astfel, credinţa că noaptea această poartă s-ar deschide, iar cel(a) care priveşte în oglindă ar putea vedea ceea ce se petrece dincolo. Şi, nu, nu este cazul să ne satisfacem o astfel de curiozitate. Înţelepţii(tele) spun că este de rău augur să vezi ce se petrece în lumea cealaltă, existând riscul ca spiritele rătăcite să-şi dorească să se întoarcă pe pământ.






Superstiţii despre oglinzi

Parapsihologii(ele) sunt de părere că oglinzile pot fi distrugătoare. Ei(le) ne sfătuiesc să le folosim strict în scopul pentru care au fost create, acela de aranjare, de înfrumuseţare. Dintotdeauna, aceste obiecte au fost simbol al cochetăriei feminine.

De asemenea, timpul petrecut în oglindă nu ar trebui să fie foarte mare. Specialiştii(stele) mai spun că nu este bine să te uiţi prea mult timp în ochii tăi atunci când te priveşti în oglindă şi asta deoarece îţi furi din propria energie.

Cu siguranţă, ai auzit de mitul potrivit căruia, atunci când moare cineva, este bine să acoperi toate oglinzile existente în respectiva locuinţă. Există credinţa că, dacă oglinzile rămân descoperite, spiritul celui decedat intră în oglindă şi rămâne captiv acolo, pentru ca noaptea să bântuie casa.






Ce fel de oglinzi e bine să ai în casă

Parapsihologii(ele) recomandă ca, în case, să avem cât mai puţine oglinzi, iar acestea să fie de preferinţă rotunde sau ovale. Despre oglinzile pătrate sau în colţuri se spune că aduc ceartă în casă, însă, dacă le preferi pe acestea, nu le ţine în dormitor sau în încăperea în care îţi petreci cea mai mare parte a timpului.

Este bine să ai în hol o oglindă mare, despre care se crede că are puterea de a alunga spiritele rele chiar de la intrare.

Îţi este cunoscută, cu siguranţă, superstiţia conform căreia, dacă spargi oglinda, vei avea parte de şapte ani de ghinion. Există credinţa că distrugerea acestei „porţi” este un sacrilegiu pentru care muritorii(arele) de rând trebuie să plătească scump.






Pentru a contracara ghinionul, îngroapă cioburile în pământ, însă nu în curte, ci la distanţă mare de casă, ideal într-o pădure. În zilele noastre, însă, există posibilitatea de a duce cioburile la reciclat, odată cu sticlele şi borcanele pe care le-ai golit.

Iată, aşadar, de ce nu e bine să te uiţi în oglindă noaptea şi de ce nu e bine, în general, să petreci prea mult timp în faţa acestui obiect cu încărcătură mistică.





Copyright © horoscop-urania.org. Informaţiile pot fi preluate de alte publicaţii online doar cu citarea sursei cu link activ, indexabil. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Trimiteţi pe Facebook Trimiteţi pe Twitter Abonare prin RSS