Ce carte de tarot ţi se potriveşte, în funcţie de semnul tău astral

 
Primiţi horoscopul direct în căsuţa dvs. de e-mail
Ce carte de tarot ţi se potriveşte, în funcţie de semnul tău astral


Fiecare carte de tarot corespunde unei planete, unui semn sau unei combinaţii de elemente diferite în astrologie. Pachetul de tarot conţine 78 de cărţi împărţite în Arcana Majoră (22) şi Arcana Minoră (56). În Arcana Majoră, 12 cărţi reprezintă cele 12 zodii. În timp ce, Arcana Minoră este împărţită în patru, reprezentând cele 4 elemente ale zodiacului: bate (foc), pentagrame (pământ), spade (aer) şi cupe (apă).


Berbec – Regele:

Împăratul corespunde semnului cardinal de Foc Berbec. Această carte este aliniată cu energia liderilor – împăraţii sunt conducători cu mare putere. Ea denotă, de asemenea, nerăbdarea, întrucât Împăratul vrea să acţioneze imediat. Acest lucru îl aseamănă foarte mult cu Berbecul, liderul neînfricat al zodiacului. Berbecii sunt cunoscuţi pentru personalităţile lor impulsive. La fel ca Împăratul, Berbecul este proactiv.






Taur – Marele Preot:

Hierofantul (Marele preot) corespunde semnului fix de Pământ Taur. Această carte reprezintă tradiţia spirituală, înţelepciunea şi moralitatea. Hierofantului îi place să urmeze metodele clasice, încercate de alţii şi nu se abate de la calea bătătorită deja. În mod similar, Taurul doreşte să meargă lent şi constant pe căi ştiute. Acest semn este foarte încăpăţânat şi se aliniază perfect cu vibraţiile conservatoare ale Marelui preot.


Gemeni – Îndrăgostiţii:

Cartea Îndrăgostiţii corespunde semnului mutabil de Aer Gemeni. Ea reprezintă dualitatea, parteneriatul, alegerile. Cartea simbolizează doi îndrăgostiţi, în acelaşi fel în care zodia reprezintă doi gemeni. Energia celor doi gemeni şi a celor doi îndrăgostiţi este energia dualităţii, a alegerii. Atât Gemenii, cât şi Îndrăgostiţii simbolizează deciziile în cunoştinţă de cauză, în urma unor informări temeinice.






Rac – Faetonul sau Carul:

Faetonul corespunde semnului cardinal de Apă Rac. Cartea simbolizează protecţia de sine. Este despre modul în care preiei frâiele unor situaţii, stabilind limite şi scuturi de apărare pentru a te proteja de orice nu vrei în viaţa ta. Racul este unul dintre cele mai protectoare semne ale zodiacului, astfel încât armura de protecţie a Carului se aliniază perfect cu vibraţia protectoare şi dorinţa de a oferi siguranţă şi confort a Racului.


Leu – Forţă:

Forţa corespunde semnului fix de Foc Leu. Cartea este despre independent, control, dar denotă şi echilibru şi putere. Cartea Puterea simbolizează controlul, cât şi compasiunea. În acelaşi fel, Leul, prin energia lui regală, este cunoscut prin faptul că vrea să fie tot timpul în centrul atenţiei, dar este şi generos, cald, pasional.


Fecioară - Eremitul:

Eremitul (Pustnicul) corespunde semnului mutabil de Pământ Fecioară. Cartea este despre conectarea la înţelepciunea interioară, despre procesarea şi contemplarea informaţiilor pe plan intern. Pustnicul nu poate merge mai departe fără să înţeleagă la nivel profund ce se întâmplă. În mod similar, Fecioara este un semn care doreşte să analizeze temeinic lucrurile pentru a face ceea ce trebuie. Energia să analitică şi orientată spre detalii contribuie la îmbunătăţirea lumii din jur. Uneori, Fecioara se retrage precum un pustnic pentru a-şi pune la punct toate planurile.






Balanţă - Dreptatea:

Dreptatea corespunde semnului cardinal de Aer Balanţă. Această carte este despre a face ceea ce este bine, de a cântări avantajele şi dezavantajele, de a găsi un echilibru pentru a face alegerea corectă. Balanţa (reprezentată grafic prin semnul balanţei, al cantarului) caută în mod constant armonia, corectitudinea. Pentru Balanţă, dreptatea este o temă uriaşă.


Scorpion - Moartea:

Moartea corespunde semnului fix de Apă Scorpion. La fel cum cartea este temută în tarot, aşa şi Scorpionii în astrologie. Dar sunt doar arhetipuri care nu reprezintă literal moartea sau pericolul. Este, însă, mai mult despre nevoia intensă de schimbare, despre profunda transformare, despre noi începuturi care apar în viaţa numai după ce se închid anumite uşi. În mod similar, Scorpionul este semnul transformării, al reînnoirii şi nu se teme să caute adevărul sub suprafaţa care facilitează schimbarea.


Săgetător – Echilibrul:

Echilibrul corespunde semnului mutabil de Foc Săgetător. Cartea reprezintă moderaţia, medierea, căutarea iluminării spirituale. În mod similar, Săgetătorul este semnul căutării adevărului, al libertăţii şi al onestităţii. Săgetătorul poate fi un semn de Foc pasional, dar şi profund, filosofic şi spiritual, mereu în căutarea unui sens mai profund al vieţii. De aceea energia lui se aliniază perfect cu vibraţia cărţii Echilibrul.






Capricorn - Diavolul:

Diavolul corespunde semnului cardinal de Pământ Capricorn. Nu trebuie să îţi faci griji. Diavolul nu este despre rău – este, de fapt, despre lumea materială, consum şi costuri. Cartea cere să îţi evaluezi ceea ce dai altora din punct de vedere energetic şi financiar. În mod similar, Capricornul se concentrează foarte mult pe bogăţie şi succes material, motiv pentru care este cunoscut ca unul dintre cele mai harnice semne ale zodiacului.


Vărsător - Steaua:

Steaua corespunde semnului fix de Aer Vărsător. Cartea este despre renaştere, reîntinerire, despre capacitatea de a spera, despre credinţă şi dorinţe. În mod similar, Vărsătorul este vizionarul gânditor al zodiacului. Aşa cum Steaua este asociată cu visul unui viitor mai bun, Vărsătorul foloseşte întotdeauna inovaţia pentru a inventa ceva nou de care să beneficieze atât el însuşi, dar care să contribuie şi la bunăstarea colectivă. Atât Vărsătorul, cât şi Steaua sunt simbolul posibilităţilor inimaginabile de care am putea beneficia.


Peşti - Lună:

Luna corespunde semnului mutabil de Apă Peşti. Ca şi Peştii, această carte este despre a rătăci în profunzimea propriilor sentimente, despre a înota în necunoscut. Cartea este asociată cu munca din umbră sau cu exploatarea tuturor lucrurilor ascunse în umbra subconştientului. La fel şi Peştii sunt un semn transcendental, mereu dornici să exploreze părţile cele mai adânci ale sufletului, de cele mai multe ori ascunse vederii celorlalţi.





Copyright © horoscop-urania.org. Informaţiile pot fi preluate de alte publicaţii online doar cu citarea sursei cu link activ, indexabil. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Trimiteţi pe Facebook Trimiteţi pe Twitter Abonare prin RSS