Ce te îmbolnăvește în funcție de zodie și cum îți protejezi sănătatea

 
Primiţi horoscopul direct în căsuţa dvs. de e-mail
Ce te îmbolnăvește în funcție de zodie și cum îți protejezi sănătatea


Berbec. Marcați de influența planetei Marte, Berbecii sunt firile cele mai dinamice ale zodiacului. Cum Marte le guvernează capul și fața, cele două emisfere cerebrale, ochii, glanda pineală și dinții, Berbecii au mai întotdeauna o cicatrice în zona capului, semn al firii lor aventuroase. Datorită energiei excepționale de care dispun, nativii Berbec luptă foarte bine cu boala. De cele mai multe ori, afecțiunile se manifestă în forme acute, însă energia de care dispun îi face să se recupereze foarte repede.


Taur. Taurul este recunoscut pentru încăpăţânare, fapt care îl face să meargă la medic doar în ultima clipă. După ce merge la un consult, Taurul este foarte atent la medicamentele prescrise de medic și le ia doar dacă este absolut necesar. Din cauza faptului că uneori gustă peste măsură din plăcerile vieții, Taurii suferă deseori de boli ale stomacului, amigdalită, laringită, dar și de boli ale aparatului genital.






Gemeni. Nativii din zodia Gemeni sunt înzestrați cu forță fizică, agili, rapizi și deosebit de îndemânatici. Mercur, planeta lor guvernatoare, le conferă un temperament nervos și dinamic, ei având o mare disponibilitate către comunicare. Gemenii suferă adesea de stări de anxietate, tendințe de surmenaj, răniri frecvente ale mâinilor și ale umerilor, precum și afecțiuni cronice sau acute ale plămânilor. Nativii din zodia Gemeni sunt pacienţi dificili, pentru că vor să se facă bine imediat. În ciuda acestui fapt, uită să-şi ia medicaţia la timp şi au tendinţa să spună că nimic nu este în neregulă cu ei, deşi nu se simt bine.


Rac. În general, nativii din zodia Rac se confruntă cu retenția de lichide în organism, afecțiuni ale sistemului digestiv, intoxicații sau probleme ale vezicii urinare. Racului îi corespund stomacul, duodenul, partea inferioară a esofagului și vârful plămânilor. Atunci când sunt bolnavi, Racii devin irascibili și nu suportă pe nimeni în preajma lor. Singurele persoane în care au încredere sunt medicii la care merg înainte de a face investigaţii suplimentare.






Leu. Leii sunt o zodie puternică, plină de vitalitate și nu sunt prea pricepuți în a-și doza efortul. Acest lucru se răzbună, în cele din urmă, asupra sănătății lor. În plus, au tendința să se neglijeze. Bolile de care suferă ei cel mai des sunt hipertensiune, boli cardiace, afecțiuni ale coloanei vertebrale, tulburări oculare, insolații. Preferă să stea 24 de ore la serviciu decât să meargă la doctor şi este un pacient dezastruos, tocmai pentru că are o teamă patologică de doctori.


Fecioară. Nativii din zodia Fecioară sunt guvernați de planeta Mercur. De aceea, ei au o preocupare înnăscută pentru sănătate, preferând să apeleze la remedii naturiste. Fecioarele își fac controale regulate, așa că rareori se întâmplă să fie luate prin surprindere de o anumită afecțiune. Cel mai des nativii acestei zodii suferă de probleme ale tractului digestiv, dureri abdominale, pietre la rinichi și afecțiuni ale ficatului.






Balanță. Balanțele sunt firi artistice și rafinate, dar au o vitalitate scăzută și manifestă o tendință către leneveală, fapt care le face să evite exercițiile fizice. Atunci când se află în suferinţă, Balanțelor nu prea le place să ştie toată lumea şi preferă să meargă la mai mulţi medici, pentru un diagnostic corect. Totodată, au mare încredere în remediile homeopate. Balanțele sunt predispuse la cearcăne și la migrene persistente tocmai din cauza lipsei exercițiilor fizice. În general, nativii acestui semn zodiacal suferă de afecțiuni renale și infecții ale tractului urinar.


Scorpion. Din cauza faptului că au o teamă înnăscută de spitale și tot ceea ce presupune un control medical, Scorpionii au tendința de a nu explica foarte bine simptomele pe care le resimt. Cele mai frecvente boli de care suferă sunt suferințe ale aparatului genital și diferite afecțiuni digestive.






Săgetător. Nativii acestei zodii par să nu aibă măsură atunci când vine vorba de plăcerile vieții. Tocmai de aceea, nu țin măsura nici la mâncare, nici la băutură. În general, Săgetătorii sunt firi optimiste, motiv pentru care se vindecă destul de repede. Bolile de care Săgetătorii suferă cel mai des sunt afecțiuni ale ficatului și pancreasului, dureri de șolduri, probleme ale nervului sciatic, fracturi sau afecțiuni ale pielii.


Capricorn. Capricornii sunt guvernați de planeta Saturn. Tocmai de aceea, ei au un temperament închis, tensionat, adesea înclinat către depresii, iar sedentarismul de care suferă mulți nativi ai acestei zodii le poate afecta starea psihică. Nativii din această zodie se îmbolnăvesc destul de rar, însă atunci când o fac alarmează pe toată lumea. Bolile cele mai des întâlnite în rândul Capricornilor sunt afecțiuni ce țin de nutriție, migrene, boli de piele, boli ale oaselor, reumatism, carii dentare.






Vărsător. Vărsătorii sunt excentrici din fire și au un temperament nervos. Nativii acestei zodii acumulează cu ușurință stresul, mai ales cel mental. Pentru că au o predilecție pentru răcoare și nu se îmbracă corespunzător, Vărsătorii se aleg, astfel, cu multe belele. Cele mai des întâlnite afecțiuni în rândul Vărsătorilor sunt afecțiuni cardiace, ale sistemului nervos, ale încheieturilor sau probleme cu circulația sangvină. Vărsătorii sunt foarte cooperanți atunci când vine vorba de tratarea unei boli și urmează tratamentul ca la carte.


Pești. Peștii sunt guvernați de planeta Neptun. Zodia Peștilor guvernează membrele inferioare, sistemul limfatic și psihicul în ansamblul său. Peștii au tendința să fie ipohondri și obișnuiesc să-și facă multe investigații. Uneori se tratează fără să consulte medicul. Cele mai des întâlnite boli sunt bolile intestinale, tulburări psihice și nervoase.





Copyright © horoscop-urania.org. Informaţiile pot fi preluate de alte publicaţii online doar cu citarea sursei cu link activ, indexabil. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Trimiteţi pe Facebook Trimiteţi pe Twitter Abonare prin RSS