Trucuri norocoase pentru anul nou chinezesc

 
Primiţi horoscopul direct în căsuţa dvs. de e-mail
Trucuri norocoase pentru anul nou chinezesc


Pe 25 ianuarie se încheie anul Mistreţului de Pământ şi pe 26 ianuarie începe anul Şobolanului de Metal. O sărbătoare (cea mai importantă din an în China) plină de semnificaţii, de care merită să te bucuri din plin, chiar dacă locuieşti la mii de kilometri depărtare.

În China, petrecerea şi festivalurile tematice durează două săptămâni, presărate fiind cu nenumărate tradiţii şi superstiţii, din care unele se potrivesc mănuşă celor occidentale. Însă nu trebuie să fii expert în arta feng shui sau în filosofia chineză dacă vrei să atragi norocul şi armonia şi să celebrezi aceste zile. Câteva gesturi simple sunt de ajuns pentru a te bucura de un An Nou chinezesc de bun augur. Iată ce ai de făcut şi pregăteşte-te din vreme!

Nu trata această zi ca pe una oarecare! Nu e cazul să aranjezi totul ca pentru Revelion, dar o cină mai specială împreună cu familia (şi prietenii, dacă îţi doreşti să vă strângeţi mulţi laolaltă) este un mod plăcut de a sărbători. Trebuie să foloseşti cele mai frumoase tacâmuri cu această ocazie şi să ai masa plină de mâncare bună.






→ Umple un bol de sticlă cu monede şi pune-l undeva la vedere, de preferat lângă uşa de la intrare. Va atrage bani în casa ta.

→ Un obicei comun spune că, în noaptea dintre ani, trebuie să laşi geamurile deschise pentru câteva minute, astfel încât vechiul an să plece, iar cel nou să îi ia locul.

→ Nu împrumuta nimănui bani în această primă zi din an şi nu face cheltuieli importante! Ar fi minunat să-ţi achiţi toate datoriile înainte de Anul Nou.

→ Conform unui ritual străvechi, notează-ţi 9 dorinţe importante pe o foaie de hârtie (sau pe mai multe, dar neapărat de culoare roşie) şi agaţ-o apoi într-un copac înalt. Se spune că, purtată de vânt, va ajunge mai repede la cer şi dorinţele îţi vor fi îndeplinite.






→ Printre bunătăţile de pe masă, trebuie să se numere un platou plin cu fructe: portocale pentru bogăţie, mango pentru bunăstare în familie, lămâie pentru a alunga energiile rele. Rodiile sunt şi ele la mare căutare, mai ales că sunt roşii.

→ În unele zone se atârnă ciorchini de struguri la ferestre şi uşi. Totodată, trebuie să existe un platou din care toţi cei prezenţi să servească 8 tipuri diferite de gustări, puse, eventual, în 8 castronaşe: nuci, alune, caise, prune uscate şi altele asemenea, ca simbol al abundenţei. Ca fel principal, fructele de mare şi peştele sunt la mare căutare de Anul Nou Chinezesc. Şi, de ce nu, poţi comanda în această seară mâncare chinezească: pacheţelele de primăvară şi colţunaşii au semnificaţii pozitive.

→ Poartă roşu! O tradiţie valabilă şi la revelionul chinezesc spune că, purtând roşu, portocaliu sau galben vei atrage noroc, energie, curaj şi optimism. Casa trebuie şi ea decorată cu elemente roşii. Crizantemele colorate astfel sunt în mod special norocoase.






→ Prima zi din noul an trebuie să te găsească impecabilă, aşa că este bine să faci curăţenie generală în locuinţă, să pui totul în ordine, să ai grijă de felul în care arăţi. Nu se şterge praful şi nu se mătură în prima zi din an, pentru a nu alunga norocul! Nici părul nu se spală, din acelaşi motiv.

→ Elimină energia negativă din locuinţa cu ajutorul beţişoarelor parfumate (sau al uleiului esenţial) de lemn de santal în aceste zile!





Copyright © horoscop-urania.org. Informaţiile pot fi preluate de alte publicaţii online doar cu citarea sursei cu link activ, indexabil. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Trimiteţi pe Facebook Trimiteţi pe Twitter Abonare prin RSS