2020, an bisect. Mituri şi superstiţii de care să ţii cont în noul an

 
Primiţi horoscopul direct în căsuţa dvs. de e-mail
2020, an bisect. Mituri şi superstiţii de care să ţii cont în noul an


Se ştie despre anii bisecţi că sunt speciali prin faptul că au o zi în plus, adică 366 de zile în loc de 365. Tocmai ca urmare a acestui element aparte, s-au creat nenumărate mituri în jurul lor.

Anii bisecţi sunt o soluţie de compromis găsită pentru a nu exista desincronizări între anul calendaristic şi cel astronomic, mai precis între calendarul gregorian după care ne ghidăm şi mişcarea de revoluţie a Pământului, care se petrece într-un anumit interval de timp: Pământul face o rotaţie completă în jurul Soarelui nu în 365 de zile fix, câte are calendarul, ci în 365.2422 zile, adică 365 de zile şi câteva ore. Ei bine, aceste extra-ore trebuie adunate şi convertite periodic (în principiu, o dată la 4 ani) într-o zi suplimentară adăugată în calendar. De o astfel de zi – 29 februarie - ne vom bucura şi în anul 2020.






Cum ştii dacă un an este bisect

Un an care nu este multiplu de 4, nu este niciodată an bisect. Toţi anii bisecţi sunt divizibili cu 4.

Dacă se divid şi cu 100, atunci nu sunt ani bisecţi, decât dacă se divid şi cu 400. Sună complicat, dar este destul de simplu de calculat.






Superstiţii nenumărate

Anii bisecţi sunt consideraţi ani dificili, complicaţi, în care întâmpinăm tot felul de obstacole.

Se spune că într-un an bisect nu este bine să iei decizii care urmează să-ţi schimbe cursul vieţii sau să te afecteze pe termen lung. De exemplu, n-ar fi bine să te muţi, să-ţi dai demisia, să faci achiziţii importante. Nici să demarezi proiecte de amploare nu este indicat, precum construcţia unei case ori schimbarea reşedinţei.






Cel mai celebru mit: nu te căsători, nu divorţa!

Dacă te căsătoreşti sau divorţezi într-un asemenea an, alegerea nu ar fi una benefică pentru tine – căsătoriile se pot destrăma curând, iar divorţul se dovedeşte o alegere proastă, pe care o regreţi, pentru că nu-ţi vei găsi pereche multă vreme. În anumite zone de pe glob se consideră că, dacă te căsătoreşti chiar pe 29 februarie, vei avea parte de mult noroc în căsnicie, însă în alte regiuni, tocmai această dată este considerată cea mai fatidică din tot anul pe plan sentimental.

Până la urmă, toate sunt simple mituri, fără nicio bază ştiinţifică.






29 februarie, o dată de naştere controversată

Unii spun despre data de 29 februarie că nu este o zi de naştere norocoasă. Cei născuţi atunci ar avea de înfruntat nenumărate ghinioane, suferinţe şi piedici de-a lungul vieţii. Ipoteza este combătută cu aplomb de alţi mistici, care susţin sus şi tare că este de-a dreptul o binecuvântare să te naşti într-o astfel de zi unică. Cei născuţi pe 29 februarie ar fi oameni deosebiţi, cu înzestrări speciale şi cu o misiune importantă pe Pământ, poate chiar cu puteri care depăşesc sfera normalului. Singurul ghinion dacă te-ai născut într-o astfel de zi pare a fi acela că nu te poţi sărbători în fiecare an... de ziua ta, însă desigur că o poţi face cu o zi înainte sau după. Există în lume şi cluburi dedicate celor născuţi în această zi aparte...






Protejează-te energetic!

Pentru cei care cred în superstiţii şi se tem că energiile pe care anii bisecţi le pot aduce nu sunt tocmai uşor de gestionat, există o suluţie. Îţi poţi echilibra aura energetică şi te poţi proteja de influenţe negative purtând diverse amulete. Argintul este celebru pentru capacitatea lui de a echilibra şi purifica energiile din exterior, la fel şi cristalele, protectoare ale minţii şi sufletului. Un trifoi, un bănuţ sau o cruce din argint sunt alegeri clasice pentru a atrage norocul şi a respinge influenţele de rău augur.





Copyright © horoscop-urania.org. Informaţiile pot fi preluate de alte publicaţii online doar cu citarea sursei cu link activ, indexabil. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Trimiteţi pe Facebook Trimiteţi pe Twitter Abonare prin RSS