Gemenii, Racii şi copiii născuţi în iunie 2012

 
Primiţi horoscopul direct în căsuţa dvs. de e-mail
Gemenii, Racii şi copiii născuţi în iunie 2012

Iunie, atmosferă generală

Luna iunie marchează începutul verii astronomice şi astrologice, odată cu solstiţiul din data de 21. Acest punct culminant al anului marchează echilibrul dintre latura intelectuală şi cea afectivă. Timp de trei săptămâni, mintea noastră nu are timp să doarmă. Facem planuri, ne consumăm la nivel mental şi ne epuizăm resursele vitale în comunicare. Scrisul şi vorbitul devin activităţi de bază, iar apetitul pentru lectură este sporit. Ne concentrăm însă mai puţin pe mesaj, conţinutul este irelevant, vorbim vorbe şi discutăm discuţii. Trăirea în ego se face la nivelul capului, performanţa se măsoară în ce şi cât ştim, căutăm să obţinem recunoaştere pentru cât de deştepţi suntem. Din 21 iunie însă, atenţia noastră coboară din cap şi se localizează în capul pieptului. Acolo simţim frământările interioare, pentru că acolo acţionează vibraţiile Racului. Emoţiile mistuitoare ne lovesc direct în stomac. Se activează corpul nostru emoţional, ce simţim devine mult mai important decât ce gândim. Sentimentele ajung să preia conducerea, raţiunea este subordonată emoţiilor. Pe de altă parte, ultima decadă din iunie aduce şi reacţii necontrolate, întrucât dispare filtrul gândirii. Ne cenzurăm mai puţin şi lăsăm emoţiile să curgă liber. Bine ar fi nici să nu ne interiorizăm prea mult, nici să nu ne pierdem autocontrolul la primul impuls!


Gând la gând cu Gemenii

Puţine alte zodii îşi trăiesc viaţa cu atâta viteză ca Gemenii. Ei sunt tot timpul cu un pas înaintea celorlalţi, dar nu la nivelul realizărilor concrete. Lor le merge mintea. Şi le merge atât de repede încât îi depăşeşte şi nu reuşesc s-o mai ajungă din urmă. Capacitatea de anticipare a Gemenilor este uimitoare, ei sunt excelenţi strategi la nivel mental şi sunt specialişti în şahul minţii. Ei deja ştiu ce urmează să spună peste două replici în orice dialog, au deja în vedere următoarele mutări. Deşi totul pare extrem de spontan la Gemeni, ei premeditează totul în arta conversaţiei. De fapt, în cazul Gemenilor, mintea este regizorul, iar omul este actorul care îşi joacă rolul. Gemenii se agaţă de orice detaliu în convorbire, ca un păianjen care poate să-şi ţeasă pânza chiar şi în cele mai inaccesibile locuri. E suficient să rosteşti un cuvânt, iar Geamănul a preluat mingea ridicată la fileu şi a dezvoltat o întreagă filosofie. Accesează imediat din baza de date o glumă, un banc, o poveste, un citat, o carte, ceva ce au spus alţii etc. Aţi remarcat cu câte exemple vin Gemenii din ceea ce au spus şi au trăit alţii? Gândurile altora devin gândurile lor, de aceea ei au mare nevoie să-şi dezvolte creativitatea şi originalitatea. Iar asta nu pot să facă decât dacă se întorc la ei şi încearcă să afle cine sunt ei cu adevărat. Este singura metodă prin care Gemenii, în loc să-i imite pe alţii, ajung să fie imitaţi la rândul lor. Gemenii au venit de fapt să înveţe că, în loc să reproducă de la ceilalţi, să producă ei înşişi ceva care să rămână în urma lor.


Umorul şi umorile Racilor

Aţi remarcat că Racul este una dintre zodiile care apreciază cel mai mult umorul? Şi nu se mulţumesc să se bucure de el, ci îl şi generează ori de câte ori au ocazia. Conexiunile nu se fac la nivel mental, ca în cazul Gemenilor, ci la un nivel mult mai subtil, al asocierilor în planul imaginaţiei şi al fanteziei. Ce ascunde însă râsul unui Rac? Foarte multă tensiune interioară. Umorul are proprietăţi terapeutice pentru această zodie. Racii nu râd ca să socializeze, ci ca să mascheze anumite voci interioare pe care vor să le reducă la tăcere. În special, e vorba despre vocile trecutului, despre amintirile dureroase, despre toate fricile şi emoţiile puternice pe care le poartă ca un ghem. Ei tot înfăşoară pe acest ghem firul emoţiilor, iar râsul îi ajută să mai dea drumul din când în când la aţă. Umorul nu are nicidecum un rol principal de socializare pentru Rac, ci este o supapă prin care ei se eliberează. Funcţia de relaţionare cu ceilalţi este secundară. Iar Racul ştie într-adevăr să râdă din tot sufletul, pentru că în suflet are o încărcătură mult mai specială decât alte zodii şi de acolo are nevoie să scoată surplusul. Atunci când Racul este binedispus, când umoarea sa este de o veselie contagioasă, el îşi administrează inconştient un leac pentru toate bolile. Panaceul universal chiar există! Pentru Rac, pe eticheta flaconului scrie "umor".


Cum le merge mintea copiilor născuţi în iunie 2012?

Mercur este simbolul comunicării, dar şi al mentalităţii, pentru că de la el aflăm detalii despre cum se fac conexiunile la nivel mental. Procesul gândirii se află sub stăpânirea sa.

Între 1 şi 7 iunie (aprox. Ora 14h15') 2012, Mercur tranzitează semnul Gemenilor. Planeta se află în domiciliu, deci indică o capacitate uriaşă de a lega ideile între ele. Este un marcaj de copil deştept, cu menţiunea că are nevoie să fie stimulat să se şi specializeze în ceva. El nu se va mulţumi niciodată cu ce ştie deja, va dori să afle tot mai mult, de preferat câte puţin din toate. De aceea, trebuie tras de mânecă şi îndemnat să înveţe mai temeinic ceea ce îi place cu adevărat, deşi îi este extrem de dificil să se oprească la ceva anume. Lui îi place să înveţe pur şi simplu şi, cu cât ceva e mai nou şi mai interesant, cu atât îl atrage mai tare.

Între 7 (după ora I4h15') şi 26 iunie (dimineaţa, pe la 5h25') 2012, copiii se nasc cu Mercur în Rac. Aceşti copii au cea mai mare capacitate de stocare a informaţiei din tot zodiacul, memoria lor este un burete care reţine orice are un impact deosebit asupra lor. Ei se pot dovedi colecţionari de mici, pentru că preţuiesc foarte mult amintirile. De aceea, părinţii au datoria de a le oferi cât mai multe experienţe pozitive pe care să le ţină minte. Copiii cu Mercur în Rac memorează cu atât mai uşor cu cât empatizează cu cel care le transmite informaţia. Ei sunt selectivi cu oamenii şi nu răspund deloc bine la persoanele reci, impersonale, distante. Cei mai buni profesori sunt pentru ei oamenii calzi, care ştiu să-şi exprime sentimentele, care demonstrează că le pasă. Aceşti copii au afinităţi foarte clare, pentru că oamenii şi cunoştinţele care îi ating cu ceva le rămân întipărite pe veci. Restul nu îi incită decât la indiferenţă.

De pe 26 iunie (dimineaţa, pe la 5h25') 2012 şi până la finalul lunii, copiii care vin acum pe lume în au pe Mercur în Leu.


Ce le place şi de cine le place?

Planeta relaţiilor, afinităţilor şi sentimentelor împărtăşite, Venus, este responsabilă de atracţiile şi de respingerile pe care le resimţim instinctiv faţă de anumite persoane.

Aproape toată luna iunie 2012, mai precis până pe 27, Venus se află în Gemeni în mers retrograd. Copiii care se nasc acum au uimitoare calităţi artistice, privesc viaţa diferit, dau impresia că sunt veniţi din altă parte. De aceea, mai înainte de orice, ei trebuie stimulaţi să-şi exprime creativitatea. Aceşti copii sunt adepţii armoniei şi echilibrului, formează uşor relaţii, dar adesea le pierd pe drum. Venus patronează atât legăturile interumane, dar şi bunăstarea materială. Iar copiii cu Venus retrogradă sunt din categoria celor care adeveresc proverbul "Cine are noroc la bani, n-are noroc în dragoste". De aceea, dacă ei sunt stimulaţi de mici în direcţia valorilor materiale, li se repetă că trebuie să facă bani, să se realizeze în viaţă, vor ajunge să neglijeze componenta afectivă, concentrându-se pe performanţă socială! Prin urmare, părinţii lor trebuie să le reamintească faptul că oamenii sunt o valoare mai mare decât banul şi că puterea personală stă mai degrabă în capacitatea de a te înconjura de oameni decât în abilitatea de a întoarce banii cu furca. Astfel, aceşti copii au nevoie să fie învăţaţi de mici să reconcilieze cele două direcţii.


Cei 7 ani de acasă

Marte, planeta iniţiativei si a curajului arată unde este nevoie de o corectă canalizare a energiilor. Toată luna iunie 2012, Marte traversează în continuare semnul Fecioarei. Copiii care se nasc acum au un simţ critic foarte ascuţit şi o aplecare spre latura practică a vieţii. De aceea, e important ca ei să fie implicaţi în toate acţiunile părinţilor, la bucătărie în atelier, în grădină etc. Ei învaţă de mici simţul răspunderii şi se pregătesc pentru mai târziu, când vor putea oferi foarte uşor sprijin celorlalţi. Ei au nevoie de un mediu organizat, curat şi bine pus la punct, de aceea este esenţial să fie lăsaţi de mici să-şi facă singuri patul şi să pună ordine în jucării. De asemenea, un animal de companie este un exerciţiu excelent pentru a învăţa să fie devotaţi şi responsabili. Dacă nu e posibil, atunci el poate fi înlocuit de o activitate, de o sarcină care să-i facă să se simtă extrem de utili şi de importanţi.


Cu dedicaţie pentru părinţii copiilor Rac

Micuţii Raci se dovedesc a fi de mici unele dintre cele mai sensibile odoare ale zodiacului. Ei au nevoie de foarte multă atenţie, afecţiune şi protecţie. Ei au nevoie să se agaţe de cineva, mai ales mamă sau bunică, care să simtă că i-ar putea apăra de orice rău li s-ar putea întâmpla. Copiii Rac sunt într-o directă legătură cu emoţiile lor şi simt din fragedă pruncie dezechilibrele energetice din jur. De aceea, e bine să fie feriţi de certuri, polemici, de un mediu ostil, pentru că asta e o cale singură spre interiorizare pentru ei. Îşi trag imediat carapacea şi învaţă că nu e bine să arăţi ce simţi. Mai mult, ei sunt o adevărată provocare pentru părinţi, deoarece au nevoie să fie ţinuţi departe de împărăţia fricii. Poveştile despre baubau sau ameninţări că dacă nu sunt cuminţi vine cineva de pe stradă şi îi bagă în sac sunt de-a dreptul traumatizante. Efectele sunt timiditatea excesivă şi tendinţa de izolare. Şi poveştile cu zmei, cu vrăjitoare sau cu orice personaje răufăcătoare îi afectează psihic. Lor trebuie să li se spună poveşti cu tâlc, cu personaje pozitive şi cu happy end. Sunt copiii care au nevoie mai mult decât oricare alţii să fie crescuţi în iubire, nu în frică!

de Valeriu Pănoiu - AstroGlob, nr. 12

Copyright © horoscop-urania.org. Informaţiile pot fi preluate de alte publicaţii online doar cu citarea sursei cu link activ, indexabil. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Trimiteţi pe Facebook Trimiteţi pe Twitter Abonare prin RSS